Рибата е център на здравословното хранене, казват диетолозите. В японската традиционна кухня тя също присъства много често на масата, да не кажа всеки ден. Ето една много простичка, но много вкусна, базова рецепта за филе от сьомга, карамелизирина с деликатния умами вкус на Кикоман соевия сос.
Продукти за 2 порции:
2 парчета по 150 г сьомга филе
1 с.л. оло
1 с.л. Кикоман соев сос
2 стръка пресен лук, диагонално нарязан на парчета от 2-3 см, за декорация
Начин на приготвяне:
Загравяме плосък тиган на средна температура, наливаме олиото и изпържваме филетата сьомга, като я напръскваме с Кикоман соевия сос и готвим още 10 минути. Обръщаме рибата и отново я напръскваме със соевия сос.
Сервираме сьомгата в чиния с ориз, сготвен по любимата ви рецепта. Декорираме с пресен лук.
Приятно хапване, в добра компания – както виждате продуктите са за двама 🙂