Какво по-хубаво от класическа азиатска салата с нудли! А тази е и със зелен фасул и червени чушки, които я правят не само изключително вкусна, но и страхотно цветна. Отдели си половин час и я опитай, защото ще останеш наистина доволен!
Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
35 минути
Калории
354 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
200 г яйчни нудли
200 г млад зелен фасул
2 червени чушки
1 малка люта чушка Халапеньо (по желание)
½ бяло зеле
4 с.л. зехтин
8 с.л. Kikkoman Терияки марината
2-3 с.л. бял винен оцет
2 с.л. прясно нарязани листа от кориандър
прясно смлян черен пипер
настърган джинджифил
1-2 с.л. мед
Приготвяне
- Сварете нудлите според инструкциите, изписани на опаковката, до степен ал денте. Измийте младия зелен фасул и го нарежете на ивици. Разрежете чушките наполовина и ги почистете. Нарежете червените чушки на лентички, а лютата чушка Халапеньо – на ситни парчета.
- Измийте зелето и го нарежете на много фини лентички. Смесете и разбъркайте зехтина, Kikkoman Терияки маринатата и кориандъра и подправете с черния пипер, джинджифила и меда.
- Смесете и разбъркайте нудлите, зеления фасул, чушките и зелето с дресинга. Оставете салатата да постои малко, за да се овкуси и след това сервирайте.