fbpx

13 за щастие с Владо

Как започна всичко? Кой или какво отприщи увлечението ти по готвенето?

Ако трябва да бъда честен, всичко се случи много натурално, сякаш трябваше да е така. Запалих се покрай мои приятели, които са готвачи и от тогава не съм спирал да готвя.

Дълъг ли е пътят от първото готвене до това интервю?

Бих казал, че да – вече почти 11 години готвя професионално и не съжелявам нито за един ден.

Кой е най-големият ти учител в кухнята?

Грешките. Всеки път, когато правим грешка, научаваме нещо ново и смятам, че във всеки един креативен процес е важно да се греши, защото ако всеки път всичко ти се получава от първия път, значи не правиш нещо както трябва и си на едно много комфортно място в креативен план.

Има ли вкусната рецепта тайна?

Не бих казал, че има тайна. Храната трявба да се приготвя с любов колкото и cheezy да звучи, но и с мисъл, разбира се.

Коя е подправката, която може да оправи всяко ястие?

Сол. Разликата между хубаво и лошо ястие в много от случаите е щипка сол.

Защо соев сос? Кое е любимото ти ястие със соев сос?

Защото соевият сос, използван правилно, може да се превърне в страхотно оръжие във вашата кухня. А може би едно от най-любимите ми ястия със соев сос е General Tso’s Chicken – това американо-китайско ястие, което си поръчвах почти всяка седмица, докато бях в САЩ.

Има ли ястие или рецепта, която никога не би дръзнал да направиш?

Ами не знам, мисля, че не. Доста широко-скроен съм. 😊 

А кое е онова нещо, което превръща ресторанта в нещо повече от помещение, в което можеш да си поръчаш храна?

Определено това е екипът – ядрото от хора, които стават всяка сутрин и работят по много часове, за да може гостите да се чувстват добре.

Кое е общото между успешен ресторант и успешна връзка?

Постоянство и честност. 

Кой е онзи кулинарен трик, с който винаги можеш да омилостивиш любимия?

По-скоро приятелката ми ме омилостивява с храна. Мога да кажа, че за човек, който не е готвач, доста често ме изненадва с много вкусна храна, а аз се придържам към класиката с цветя. 😊

Как се задържа интересът на хората толкова време?

Когато гориш в нещо, ти се събуждаш всяка сутрин с мисълта да станеш по-добър от вчера, а в нашата професия винаги има място за подобрения и винаги има какво ново да научиш.

С какво щеше да се занимаваш днес, ако не умееше никак да готвиш?

Не знам, най-вероятно щях да се занимавам с дребни кражби и далавери. :D:D:D

Сподели 3 неща, които феновете не знаят за теб.

😊 😊 😊 Фенове имат AC/DC, аз имам Гости в ресторанта. Ами, не знам… не харесвам мастика, например.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *