fbpx

13 за щастие с Люси

Как започна всичко? Кой или какво отприщи увлечението ти по готвенето?

Творческа натура съм и винаги съм се увличала по театъра, специалните ефекти, фотографията и рисуването, а готвенето бе най-близко до възможността да реализирам творческия си заряд по този начин в ежедневието. Започнах с обикновено ястие, после пък реших да украся чинията, после да добавя цвят, да го снимам и започваш да виждаш колко много красота има около теб, ако решиш да я поканиш у дома. 😉

Дълъг ли е пътят от първото готвене до това интервю?

От първото готвене – доста, от първото успешно готвене също. Но от първото споделено ястие с хората в Интернет е точно осем години.

Кой е най-големият ти учител в кухнята?

Собствените ми несполуки! Научих се да се доверявам повече на вътрешния си глас, отколкото на всичко написано като време, грамажи и т.н. Имала съм провали в неща, като съм следвала рецепта изкъсо, а съм получава страхотни вкусотии, когато съм нарушавала всяко правило в кухнята. Вече се доверявам на моя нюх, не виня дадена рецепта за неуспеха си, а реша ли да рискувам с промяна, си е за моя сметка. В 99 % от случаите съм възнаградена за смелостта си, измисляйки нещо ново. 

Има ли вкусната рецепта тайна?

Вкусът е доста субективно нещо и, както съм казвала, за едни хора може да е вкусно, за други – не. Познатото ни клише, че винаги трябва да се готви с любов, си е наистина така, но и ядосана съм правила вкусни ястия, които са се изяждали, така че май изводът е: Гладът! Гладът  е тайната на вкусната храна. 🙂 

Коя е подправката, която може да оправи всяко ястие?

Захар. Само си помислете как карамелизирате ли нещо достатъчно добре, може да го изядете.

Защо соев сос? Кое е любимото ти ястие със соев сос?

Обичам азиатска кухня и просто няма как да пресъздадеш това усещане за умами без соев сос. Любимото ми ястие е от един суринамски ресторант, който посещавам често в Холандия и е за пържени нудли с три вида месо.

Има ли ястие или рецепта, която никога не би дръзнал да направиш?

Едва ли. Може би има такова, което не бих дръзнала да вкуся, но не и да не приготвя. 🙂 Не ми пречи да готвя ястия, които не ям.

Кое е общото между вкусното ястие и успешната връзка?

Не мисля, че има такова, но в кръга на шегата да предположим, че вкусното ястие подпомага успешната връзка. 🙂 

Кой е онзи кулинарен трик, с който винаги можеш да омилостивиш любимия?

Всеки си има любими рецепти и храна, която обича, носи му топли спомени, но за омилостивяване на знам дали има нещо специфично и конкретно, което мога да препоръчам. Често и само  добрата дума върши чудесна работа по въпроса. 🙂 

Кои са трите задължителни съставки на перфектната вечеря?

За перфектната вечеря отново няма да наблегна на храната, а на компанията. Човек може да вечеря перфектно с къс топъл домашен хляб и парче сирене, ако го споделя с любими, интересни и забавни хора.

Как се задържа интересът на хората толкова време?

Може би с това, че, осмелявайки се да разказвам за себе си, хората припознават част от себе си в мен. Във време на толкова напудреност, перфектност и фалшив позитивизъм, понякога е добре да описваш нещата такива, каквито са и пак да създаваш чувство на оптимизъм накрая. Все пак аз наистина искам хората да са щастливи, да сме приятели и да се приемаме със своите различия.

С какво щеше да се занимаваш днес, ако не умееше никак да готвиш?

Пак щеше да е някакво изкуство! 

Сподели 3 неща, които не знаем за теб.

За онези, които ме следят в блога, едва ли е останало нещо, което да не знаят… все пак пиша за доста лични неща.  Аз съм отворена книга и просто се моля да попадна в добри ръце, докато ме четат. 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *