Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
40 минути
Време за печене
15 минути
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА РИБАТА
4 стека сьомга (около 200 гр всеки)
180 мл соев сос Kikkoman
4 големи парчета алуминиево фолио за готвене
4 стръка пресен лук
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ТОПИНГА
100 гр белен сусам
5 мл уасаби паста (или горчица)
5 мл манго чанти сос
1 с.л. пресен магданоз
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА МАНГО ЧАНТИ СОС (ако нямате готов)
1 добре узряло манго
3 бр. люти чушки
2 скилидки чесън
кафява захар, оцет, сол
Приготвяне
- Смесете необходимите продукти за топинга в купа.
- Въпреки че се продава готов манго чатни сос, можете да приготвите такъв и в домашни условия. Ето бърза рецепта: почиствате и нарязвате на малки кубчета добре узряло манго. Изсипвате го в тенджера и добавяте 3 бр. нарязани люти чушки, 2 скилидки чесън и подправяте с кафява захар, оцет и сол на вкус. Оставете го да къкри 10 мин. След като изстине, го добавете към останалите съставки за топинга.
- Поставете всяко парче сьомга върху парче фолио. Повдигнете краищата на фолиото, така че да оформите стена от всяка страна на парчето сьомга.
- Полейте с топинга и поръсете с нарязания на тънки ивички зелен лук и разпределете соевия сос Kikkoman равномерно върху четирите котлета.
- Сьомгата трябва да се покрие с фолио и от горната страна. Пече се около 15 минути на 180 градуса. Поръсете с пресен магданоз при сервиране.