fbpx

Пилешки бутчета в доматена марината

Днес ви предлагам да зарадвате цялото семейство с неустоимо ястие.

Пробвайте – няма да съжалявате! 🙂

Необходими продукти за 4 порции

  • 2 кг. пилешки бутчета
  • 50 гр. сушени домати в олио
  • 6 с.л. зехтин
  • 10 с.л. соев сос Кикоман  (стир фрай)
  • 2 с.л. кленов сироп
  • 1/2 ч.л. едро смлян черен пипер
  • 1 ч.л. червен пипер

За салатата

  • 1 червена, 1 зелена и 1 жълта чушка
  • 200 гр. гъби
  • 2 скилидки чесън
  • 2 глави лук
  • 3 с.л. зехтин
  • 3-4 с.л. натурален соев сос Кикоманю
  • 2-3 с.л. балсамов сироп
  • черен пипер
  • 1 ч.л. кленов сироп
  • няколко листа от цитрусова мащерка

Начин на приготвяне

  1. Нарежете доматите и ги разбъркайте в олиото, сосът стир фрай, кленовия сироп, черния и червения пипер. Разнесете маринатата върху бутчетата и гответе на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 минути. Разнасяйте още от маринатата от време на време докато се пекат бутчетата.
  2. Разполовете чушките, почистете, измийте и нарежете на големи парчета. Измийте и нарежете гъбите на четвъртини. Обелете чесъна и лука, смачкайте чесъна и нарежете лука на кръгчета.
  3. Загрейте олиото в тиган, добавете чушките, гъбите, чесъна, лука и сотирайте. Подправете със соев сос, балсамов сироп, пипер, кленов сироп и листата от мащерка и сервирайте салатата с пилешките бутчета.

Добър апетит!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *