Днес ви предлагам да зарадвате цялото семейство с неустоимо ястие.
Пробвайте – няма да съжалявате! 🙂
Необходими продукти за 4 порции
- 2 кг. пилешки бутчета
- 50 гр. сушени домати в олио
- 6 с.л. зехтин
- 10 с.л. соев сос Кикоман (стир фрай)
- 2 с.л. кленов сироп
- 1/2 ч.л. едро смлян черен пипер
- 1 ч.л. червен пипер
За салатата
- 1 червена, 1 зелена и 1 жълта чушка
- 200 гр. гъби
- 2 скилидки чесън
- 2 глави лук
- 3 с.л. зехтин
- 3-4 с.л. натурален соев сос Кикоманю
- 2-3 с.л. балсамов сироп
- черен пипер
- 1 ч.л. кленов сироп
- няколко листа от цитрусова мащерка
Начин на приготвяне
- Нарежете доматите и ги разбъркайте в олиото, сосът стир фрай, кленовия сироп, черния и червения пипер. Разнесете маринатата върху бутчетата и гответе на предварително загрята фурна на 200 градуса за около 40-50 минути. Разнасяйте още от маринатата от време на време докато се пекат бутчетата.
- Разполовете чушките, почистете, измийте и нарежете на големи парчета. Измийте и нарежете гъбите на четвъртини. Обелете чесъна и лука, смачкайте чесъна и нарежете лука на кръгчета.
- Загрейте олиото в тиган, добавете чушките, гъбите, чесъна, лука и сотирайте. Подправете със соев сос, балсамов сироп, пипер, кленов сироп и листата от мащерка и сервирайте салатата с пилешките бутчета.
Добър апетит!