Зарадвайте цялото семейство с неустоимо ястие – пилешка салата по азиатски!
Следвайте рецептата и ще приготвите деликатес като от ресторант. 🙂
Продукти за 4 порции
- ориз Басмати
- 400 гр. филе от пилешки гърди
- 7 с.л. Кикоман Терияки марината
- 200 гр. замразен грах
- 4 бр. праз лук
- 1 манго
- 2 червени чушки
- 100 гр. салатен дресинг
- черен пипер
- къри на пудра
- 60 гр. солено кашу
- 2 с.л. растително масло
Начин на приготвяне
- Сгответе ориза според инструкциите на опаковката. Измиите пилешкото месо, изсушете го, нарежете на кубчета, добавете 3 с.л. Терияки марината и пържете в нагорещено олио.
- Сгответе граха в гореща вода и изсушете. Почистете и измиите лука, след което го нарежете на тънки кръгчета. Обелете мангото и нарежете на ленти. Разполовете чушките, измиите и почистете, след това нарежете на кубчета заедно с мангото.
- Смесете дресинга с останалото от Терияки маринатата, сложете сместа в салатата и подправете с пипера и кърито. Нарежете кашуто, поръсете отгоре и сервирайте. Добър апетит!