fbpx

Вкусна пилешка салата по азиатски

Зарадвайте цялото семейство с неустоимо ястие – пилешка салата по азиатски!

Следвайте рецептата и ще приготвите деликатес като от ресторант. 🙂

Продукти за 4 порции

  • ориз Басмати
  • 400 гр. филе от пилешки гърди
  • 7 с.л. Кикоман Терияки марината
  • 200 гр. замразен грах
  • 4 бр. праз лук
  • 1 манго
  • 2 червени чушки
  • 100 гр. салатен дресинг
  • черен пипер
  • къри на пудра
  • 60 гр. солено кашу
  • 2 с.л. растително масло

Начин на приготвяне

  1. Сгответе ориза според инструкциите на опаковката. Измиите пилешкото месо, изсушете го, нарежете на кубчета, добавете 3 с.л. Терияки марината и пържете в нагорещено олио.
  2. Сгответе граха в гореща вода и изсушете. Почистете и измиите лука, след което го нарежете на тънки кръгчета. Обелете мангото и нарежете на ленти. Разполовете чушките, измиите и почистете, след това нарежете на кубчета заедно с мангото.
  3. Смесете дресинга с останалото от Терияки маринатата, сложете сместа в салатата и подправете с пипера и кърито. Нарежете кашуто, поръсете отгоре и сервирайте. Добър апетит!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *