Сусамовият сос е много популярен в японската кухня. Kikkoman сусамов сос е кремообразен сос, направен от печен сусам с кадифена текстура, която облича перфектно всякакви съставки. Сусамът, който е изпечен и след това фино смлян, придава на този сос богат аромат и наситен вкус. Подходящ за дип или дресинг към задушени зеленчуци, салати, паста, нудли, тофу и много други.
Сусамовите семена първо се пекат и след това се смилат, за да се получи този ароматен и кремообразен сусамов сос Kikkoman. Тъй като има по-плътна консистенция, той е идеален за всякакви ястия.
Съставки (алергените са подчертани): вода, захар, слънчогледово олио, сусам (10%), соев сос (вода, соеви зърна, пшеница, сол), етилов алкохол, оризов оцет, жълтък, сол, подобрители на вкуса: мононатриев глутамат, динатриев инозинат, киселини: млечна киселина, оцетна киселина, рибен сос (риба, сол, етилов алкохол), подправки, сгъстител: ксантанова гума.
Средни хранителни и енергийни стойности на 100 мл: енергия 1 351 KJ (323 kcal), белтъци 4,4 г, въглехидрати 20 г, от които захари 18 г, мазнини 23 г, от които наситени мастни киселини 2,5 г, сол 4,2 г.
Разфасовка: 1 л
Този продукт на Kikkoman е подходящ за вегани.