fbpx

13 за щастие с Жюстин Томс

Как започна всичко? Кой или какво отприщи увлечението ти по готвенето?

В ранните ми тийн години се случи така, че имах устрем да се науча да готвя. Двете ми баби готвеха превъзходно и им звънях да питам за рецепти и техники. И така с мерак готвя и до днес.

Дълъг ли е пътят от първото готвене до това интервю?

Да. 🙂 Дълъг и вкусен. 🙂 Разбира се, с годините се минава през много неща. Периоди на увлечение по едно или друго. Например, имах период, особено когато децата ми бяха по-малки, да правя и украсявам торти с домашно правен фондан. После пък правих вегански и сурови торти. Има периоди, в които много съм правила печива. После пък – супи. 🙂

Кой е най-големият ти учител в кухнята?

Моите деца, 🙂 А, да, и интернет – вдъхновение от най-различните кулинарни ценители и споделеното от тях от цял свят са наистина ценни и дават подкрепа за разнообразно и здравословно готвене.

Има ли вкусната рецепта тайна?

Има! Щипка любов, не малка доза вдъхновение, задължително – добро настроение, хубава музика, а за който обича – чаша вино, докато се готви – това, в различни пропорции, винаги води до идеални резултати!

Коя е подправката, която може да оправи всяко ястие?

Добрата компания! 🙂 Тези, с които ще се сподели храната и тяхното настроение, могат да оправят вкуса на всяко ястие, а ако няма нужда от оправяне – да го направят незабравим!

Отвъд абстракцията – за доста от ястията използвам соев сос Kikkoman, което наистина помага да са вкусни и приети с апетит на масата.

Защо соев сос? Кое е любимото ти ястие със соев сос?

Соевият сос има много предимства и за тях се говори не малко. От това, че по лесен, полезен и естествен начин заменя солта, през вкуса, който добавя – любим ни е. Използвам го наистина много – и в супи, за овкусяване на салати и паста, на ориз и зеленчуци.

Има ли ястие или рецепта, която никога не би дръзнал да направиш?

Не съм търсила. Като цяло съм дързък човек. 🙂

Кое е общото между вкусното ястие и успешната връзка?

Оооо, много е общото! Ясно е, че “любовта минава през стомаха”. 🙂 То не е само за семейството това, но и за приятелите, за компаниите.

Кой е онзи кулинарен трик, с който винаги можеш да омилостивиш любимия?

Знам кои са любимите му ястия и ги приготвям. В нашето семейство е по-сложно, защото всеки има различни любими храни и понякога, за да угодя, трябва да приготвя няколко неща. Това само прави готвенето по-забавно. И търся начини да експериментирам и комбинирам.

Кои са трите задължителни съставки на перфектната вечеря?

За нас задължително е да има салата на масата. И плодове за десерт. Доброто настроение, желанието за споделяне – на деня, на храната, на заедността – също.

Кое е онова нещо, което ти дава сили винаги да продължаваш напред, независимо от всичко?

Животът е чудо. Носи радост. Толкова е семпло.

Кое щеше да е хобито ти днес, ако не умееше никак да готвиш?

Аз имам и други хобита. 🙂 Да чета обичам много, занимавам се и с градско земеделие, обичам театър… доста са. 🙂

Сподели 3 неща, които не знаем за теб.

Ооо, интересно! 🙂 Обожавам мириса, докато се вари сладко от малини или от вишни, а после обичам всяка събота да правя палачинки за семейството си и да хапваме тези сладка. 🙂 Обичам различни сирена. И да намирам позабравени рецепти и да ги опитвам отново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *