fbpx

Зимни рецепти – главно супа и яхния

Топлата супа и яхния носят усещането за уют и домашно настроение. Така те символично, дори само с името си сгряват не само тялото ни, но и душата ни. Затова съвсем естествено те присъстват често, много често в зимното ни меню. И не си мислете, в японската кухня се готви само суши – супите и яхниите имат запазено място не само във всяко семейно японско меню, но и  в ресторантите.

Супите и яхниите не са обикновено предястие, щом ги подправим с Кикоман натуралните соеви сосове. С тяхна помощ ястията показват най-доброто от своя вкус и аромат. Можем да ги употребим вместо сол – те ще подправят рецептата и ще я посолят/овкусят колкото трябва.

Супите се делят на бистри и на крем супи. Бистрите супи подправяме още на котлона със соев сос. Крем супите обикновено се сгъстяват с пюрирани зеленчуци или месо в тях и се поднасят в малко количество. За гъстота можем да използваме също ориз, картофи, брашно или гъста сметана. Соевият сос добавяме накрая при самото сервиране.

Яхниите съдържат много малко продукти. Те са по-гъсти от крем супите. Можем да приготвим традиционно от грах, моркови и парчета месо или риба. Счита се, че яхниите са едни от най-старите рецепти на земята – произлизат още от римско време.

И супите, и яхниите ни дават огромно поле за кулинарни експерименти. С тях можем да опитаме всичко и пак да са абсолютно и невъобразимо вкусни!

Предлагам ви, ако още не сте пробвали, да сготвите няколко рецепти с Кикоман соевите сосове, включително и глутен фри – Тамари соев сос.

Японска червена супа с водка

Азиатска супа с тиква

И японците обичат яхния

Къри със скариди

Да ви е сладко!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *