fbpx

Зеленчуци със соев сос

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

30 минути

Калории

200 kcal

Необходими продукти за 4 порции:

  • 2 малки моркова

  • 200 г жълто цвекло

  • 200 г жълта ряпа

  • 2 малки тиквички

  • 100 г грах

  • 8 аспержи

  • 1 с.л. зехтин

  • 1 с.л. соев сос Kikkoman

Необходими продукти за соса:

  • няколко лешника

  • половин купичка кориандър

  • половин купичка магданоз

  • няколко листа мента

  • 1 малък бял лук

  • 3 с.л. соев сос Kikkoman

  • 3 с.л. зехтин

  • 3 с.л. лимонов сок

  • 1 с.л. масло

  • пипер

Приготвяне

  • Обелете, измийте и нарежете зеленчуците. В дълбок тиган сложете маслото и соевия сос Kikkoman и загрейте. Добавете морковите, цвеклото и ряпата и гответе за около осем минути на средна топлина, като разбърквате от време на време.
  • След това добавете тиквичките, граха и аспержите и гответе още шест минути, като продължите да разбърквате от време на време. Целта е зеленчуците да останат хрупкави.
  • За приготвянето на соса измийте и нарежете кориандъра и магданоза, обелете и нарежете лука на ситно. Поставете ги в купа, добавете соевия сос, зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
  • Сложете зеленчуци в купа за сервиране и ги залейте със соса. Поръсете с настърганите лешници и сервирайте веднага.

Съвет: Това ястие може да бъде сервирано като допълнение към сварени киноа или ориз.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.