Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
30 минути
Калории
200 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
2 малки моркова
200 г жълто цвекло
200 г жълта ряпа
2 малки тиквички
100 г грах
8 аспержи
1 с.л. зехтин
1 с.л. соев сос Kikkoman
Необходими продукти за соса:
няколко лешника
половин купичка кориандър
половин купичка магданоз
няколко листа мента
1 малък бял лук
3 с.л. соев сос Kikkoman
3 с.л. зехтин
3 с.л. лимонов сок
1 с.л. масло
пипер
Приготвяне
- Обелете, измийте и нарежете зеленчуците. В дълбок тиган сложете маслото и соевия сос Kikkoman и загрейте. Добавете морковите, цвеклото и ряпата и гответе за около осем минути на средна топлина, като разбърквате от време на време.
- След това добавете тиквичките, граха и аспержите и гответе още шест минути, като продължите да разбърквате от време на време. Целта е зеленчуците да останат хрупкави.
- За приготвянето на соса измийте и нарежете кориандъра и магданоза, обелете и нарежете лука на ситно. Поставете ги в купа, добавете соевия сос, зехтина и лимоновия сок. Разбъркайте добре.
- Сложете зеленчуци в купа за сервиране и ги залейте със соса. Поръсете с настърганите лешници и сервирайте веднага.
Съвет: Това ястие може да бъде сервирано като допълнение към сварени киноа или ориз.