Детайли
Порции
6
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
10 минути
Съставки за соса
3 1/2 с.л. соев сос Kikkoman естествено ферментирал
3 с.л. средносладко бяло вино
1 ч.л. захар
1 ч.л. лук на гранули
1/2 ч.л. чесън на гранули
стъпки на Приготвяне
- Измийте аспержите. Почистете гъбите шийтаке и отрежете пънчетата. Измийте тиквичките, отрежете краищата и след това нарежете на филийки с дебелина приблизително 1 см. Нанижете различните зеленчуци върху шишчета, като ги редувате.
- Загрейте растителното масло в тиган и запържете зеленчуковите шишчета на среден огън за около 3 мин. (с капак). Обърнете ги от другата страна и пържете още 3 мин.
- Извадете и поставете в съд, който да ги държи топли.
- Изцедете останалото масло от тигана. Добавете бялото вино и захарта в тигана и оставете да къкри, докато захарта се разтвори. Добавете соевия сос, лука и чесъна на гранули и разбъркайте добре.
- Намажете соса върху шишчетата и сервирайте.