Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
45 минути
Калории
102 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
300 г ряпа
160 г моркови
160 г гъби шийтаке
160 г зелен лук
240 г тофу
30 мл сусамово олио или зехтин
2 л зеленчуков бульон
120 мл соев сос Kikkoman
14-16 г царевично нишесте
2 ч.л. захар
30 мл вода
Приготвяне
- Обелете ряпата и морковите и ги нарежете на парчета с дебелина 2 мм. Махнете пънчетата на гъбите шийтаке и ги нарежете наполовина или на четвъртини. Измийте лука и го нарежете на тънки ивици. Нарежете и тофуто.
- Загрейте мазнината в тенджера и запържете в нея ряпата, морковите и гъбите шийтаке. Добавете зеленчуковия бульон и оставете да заври.
- Подправете със соевия сос Kikkoman и захарта. Смесете царевичното нишете с водата в друга купа и го добавете след това към супата за сгъстяване. На финала добавете тофуто и зеления лук и оставете отново да заври.