fbpx

Зелен боб с японски сос

Много пъти оригиналната рецепта, която ползвам е с продукт, който рядко се намира в България. Затова я замествам с друга. В този случай в оригинала се използва “едам” – млади соеви зърна, намиращи се още в шушулката.  И тъй като това е твърде езкотично дори за големите супермаркети, реших да използвам млад зелен боб. Това е чудесно предястие или гарнитура към месо или тофу – за вегетарианците и още един пример, че Кикоман соевите сосове подхождат идеално и към постни ястия.

Продукти за 2 порции
около 300 г. зелен боб, бланширан в солена подсолена вода и след това сварен до готовност
1/2 с.л. настърган пресен джинджифил
3 с.л. Кикоман соев сос
1 с.л. винен оцет
1 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:
Смесваме джинджифила, Кикоман соевия сос, оцетат и кафявата захар в нагрят на средна температура тиган. Оставяме сместа да заври и намаляваме котлона. Сипваме зеления боб и разбъркваме. Готвим, докато сосът започне да се сгъстява.

Добър апетит!

Можем да комбинираме тази рецепта с:
Азиатски кюфтета

Пиле карамел

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *