fbpx

Запеканка с пилешко и свинско

 Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага тази изумително вкусна комбинация от пилешко и свинско, като тайната е в това, че е приготвила различна марината за всяко от месата. За свинското се е доверила на класическия Kikkoman с червена капачка, а за пилешкото използва Kikkoman Терияки марината. Вижте по-долу всички съставки и стъпките на приготвяне.

Детайли

Порции

6 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

40 минути

Съставки

  • 1 глава лук

  • 2 моркова

  • 100 г гъби печурки

  • 300 г моцарела

  • 1 кг свински врат без кост

  • 1 кг пилешко филе

Съставки за марината на свинското

Съставки за марината на пилешкото

Приготвяне

  • Мариновайте в отделните маринати всяко от месата.
  • Нарежете лука и морковите на колелца.
  • В тавичка, намазана с мазнина, покрийте дъното с лук, нарязан на колелца. После сложете ред свинско мариновано месо, после ред моркови, после маринованото пилешко месо и накрая гъбите.
  • Покрийте тавата с фолио и печете в топла фурна на 200 градуса за около 30 минути.
  • След това извадете за малко от фурната, покрийте с моцарела и отново сложете за доизпичане – нека моцарелата придобие златист цвят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.