Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага тази изумително вкусна комбинация от пилешко и свинско, като тайната е в това, че е приготвила различна марината за всяко от месата. За свинското се е доверила на класическия Kikkoman с червена капачка, а за пилешкото използва Kikkoman Терияки марината. Вижте по-долу всички съставки и стъпките на приготвяне.
Детайли
Порции
6 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
40 минути
Съставки
1 глава лук
2 моркова
100 г гъби печурки
300 г моцарела
1 кг свински врат без кост
1 кг пилешко филе
Съставки за марината на свинското
2 с.л. горчица
розмарин
червен пипер
Съставки за марината на пилешкото
мащерка
10 г чесън на прах
2 с.л. мед
5 с.л. Kikkoman Терияки марината
2 с.л. зехтин
Приготвяне
- Мариновайте в отделните маринати всяко от месата.
- Нарежете лука и морковите на колелца.
- В тавичка, намазана с мазнина, покрийте дъното с лук, нарязан на колелца. После сложете ред свинско мариновано месо, после ред моркови, после маринованото пилешко месо и накрая гъбите.
- Покрийте тавата с фолио и печете в топла фурна на 200 градуса за около 30 минути.
- След това извадете за малко от фурната, покрийте с моцарела и отново сложете за доизпичане – нека моцарелата придобие златист цвят.