Супичка се включва в нашата BBQ седмица с нещо, което наистина ще те вдъхнови: запечени агнешки ребърца с джинджифилово-соев сос и пюре от грах! И това не е всичко – тази рецепта е само в 3 стъпки, а резултатът е изумително вкусен BBQ обяд. Добър апетит!
Детайли
Порции
6 човека
Марината
3 часа
Време за готвене
30 минути
Съставки за ребърцата
1 кг агнешки ребра
2 с.л. мед
1 с.л. джинджифил
2 стръка пресен чесън или 2 скилидки чесън
Приготвяне
- Приготвяне на маринатата. Разбърквате добре естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, заедно с меда до получаване на еднородна каша, като след това добавяте в нея измитите агнешки ребърца и ги овалвате добре. Добавяте и почистения и нарязан на лентички джинджифил, както и чесъна и оставяте да поемат ароматите за няколко часа.
- Пюрето от грах приготвяте, като сварите граха заедно с предвиденото количество сол, след което го разбиете с помощта на кухненски робот или блендер, заедно с кравето масло и ментата.
- Печете агнешките ребърца, най-добре на скара или барбекю, но може да ползвате и оребрен тиган. Спокойно можете да изпечете ребърцата и във фурната в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете до придобиване на апетитна коричка.