fbpx
агнешки ребра пюре

Запечени агнешки ребърца с пюре от грах

Супичка се включва в нашата BBQ седмица с нещо, което наистина ще те вдъхнови: запечени агнешки ребърца с джинджифилово-соев сос и пюре от грах! И това не е всичко – тази рецепта е само в 3 стъпки, а резултатът е изумително вкусен BBQ обяд. Добър апетит!

Детайли

Порции

6 човека

Марината

3 часа

Време за готвене

30 минути

Съставки за ребърцата

Съставки за пюрето

  • 400 г грах

  • 30 г масло

  • 15 листа мента

  • 1 ч.л. сол

Приготвяне

  • Приготвяне на маринатата. Разбърквате добре естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, заедно с меда до получаване на еднородна каша, като след това добавяте в нея измитите агнешки ребърца и ги овалвате добре. Добавяте и почистения и нарязан на лентички джинджифил, както и чесъна и оставяте да поемат ароматите за няколко часа.
  • Пюрето от грах приготвяте, като сварите граха заедно с предвиденото количество сол, след което го разбиете с помощта на кухненски робот или блендер, заедно с кравето масло и ментата.
  • Печете агнешките ребърца, най-добре на скара или барбекю, но може да ползвате и оребрен тиган. Спокойно можете да изпечете ребърцата и във фурната в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете до придобиване на апетитна коричка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *