fbpx
агнешки ребра пюре

Запечени агнешки ребърца с пюре от грах

Супичка се включва в нашата BBQ седмица с нещо, което наистина ще те вдъхнови: запечени агнешки ребърца с джинджифилово-соев сос и пюре от грах! И това не е всичко – тази рецепта е само в 3 стъпки, а резултатът е изумително вкусен BBQ обяд. Добър апетит!

Детайли

Порции

6 човека

Марината

3 часа

Време за готвене

30 минути

Съставки за ребърцата

Съставки за пюрето

  • 400 г грах

  • 30 г масло

  • 15 листа мента

  • 1 ч.л. сол

Приготвяне

  • Приготвяне на маринатата. Разбърквате добре естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, заедно с меда до получаване на еднородна каша, като след това добавяте в нея измитите агнешки ребърца и ги овалвате добре. Добавяте и почистения и нарязан на лентички джинджифил, както и чесъна и оставяте да поемат ароматите за няколко часа.
  • Пюрето от грах приготвяте, като сварите граха заедно с предвиденото количество сол, след което го разбиете с помощта на кухненски робот или блендер, заедно с кравето масло и ментата.
  • Печете агнешките ребърца, най-добре на скара или барбекю, но може да ползвате и оребрен тиган. Спокойно можете да изпечете ребърцата и във фурната в тава, в която предварително сте поставили хартия за печене. Печете до придобиване на апетитна коричка.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.