Опитайте рецептата ми за сладки захаросани ябълки – ще си оближете пръстите! 🙂
Необходими продукти
за 4 порции
- 4 ябълки
- 100 гр. пудра захар
- 2 с.л. соев сос Кикоман Sucrèe
- 60 гр. масло
- 1 лимон
- 2 щипки ванилова пудра
Начин на приготвяне
- Подгответе ябълките. В тиган за сос изсипете соевия сос, ванилията и 2 с.л. лимонов сок. Изчакайте, докато започне да ври и гответе, докато стане на лек карамел
- Махнете тигана от котлона, оставете го да се охлади, добавете маслото и смесете
- Включете печката на 150 градуса. Обелете ябълките, махнете сърцевината и нарежете на филийки 1-2 см. Намажете сместа на всички парчета и ги слепете отново заедно. Пъхнете дървена клечка на всяка ябълка, за да се задържат добре парчетата заедно. Сложете в съд за фурна.
- Изсипете оставащото от карамела, покрийте съда и сложете във фурната за 1 час. След това махнете капака и гответе още 1 час, като от време на време изсипвате по малко от ябълковия сок, останал от тигана.
- Накрая извадете съда от фурната. Поставете всяка ябълка в чиния и покрийте с карамел.
Добър апетит!