Като за понеделник – един хубав старт на седмицата с портокаловото свинско задушено. Звучи повече от вкусно. Снабдете се с Тамари Кикоман соев сос без глутен – за тези, които имат непоносимост към глутен. Поканете й гости – такава рецепта заслужава голяма компания!
За цитрусовия соев сос
70 мл Кикоман Тамари соев сос без глутен
60 мл цитрусов сок от сок от лимон и портокал
2 с.л. ябълков оцет
4 с.л. мед
За свинското:
400 г вратни пържоли
сол и черен пипер
400 г китайско зеле
100 г гъби шийтаке
12 малки бейби царевички от консерва
12 чери домата
60 мл саке или бяло вино
Начин на приготвяне:
Времето на приготвяне – 45 минути
Смесваме всчики съставки за соса. Нарязваме месото на резени с дебелина 4-5 см и ги овкусяваме със сол и пипер.
Измиваме листата зеле и ги решем на парчета от 5-6 см големина. Измиваме гъбите, махаме пънчетата и ги режем наполовина. Изчеждаме царевицата от водата и ги режем по диагонал.
Сипваме китайското зеле, гъбите и царевицата в тиган, а върху тях разпределяме месото. Измиваме доматите и ги слагаме върху месото, наливаме сакето и готвим върху котлона, под капак, за 10-15 минути. Сервираме порциите, полети с цитрусовия сос.
Добър апетит!
ПП Смятам, че на тази портокалова фиеста много ще й отива още нещо – Класически пържен ориз.