Както повтарят синоптиците, зимата в България реално настъпи преди дни с пухкавия сняг и мразовитото време. Затова ми се прииска да се постопля с доматена супа. Интересното в рецептата е, че се сервира с мексикански чипс Тортила, а царят на продуктите й, разбира се, е моят любим соев сос. Сигурна съм, че супата ще стопли приятно телата и сърцата ви 🙂
Необходими продукти за 2-3 порции
1 с.л. скълцан или смлян червен лук
1 пресована скилидка чесън
1 с.л. зехтин
1 консерва готова доматена супа – около 300 г
В случай, че не намерите такава, ще трябва да прибавим доматено пюре.
1 с.л. Кикоман соев сос
1 ч.ч. неподсладено соево мляко
няколко листа пресен кантарион, нарязан на ситно
няколко резенчета авокадо – по избор
Тортила чипс
Как да си приготвим?
Сотираме лука и чесъна в сгорещения зехтин за 1-2 минути, докато омекнат. Изсипваме доматеното пюре с 1 ч.ч. вода и разбъркваме, докато сместта заври. Прибавяме соевото мляко, намаляме котлона и внимаваме супата да не заври. Сервираме в купички като поръсваме отгоре с кантарион и слагаме по едно тънко парченце авокадо. Допълваме супата с Тортила чипс.
А според мен на тази доматена супа много ще й отива за компания за следващия ден Суши в купа с пиле сукиаки. Стига толкова четене, време е да застанете до печката! 🙂