Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
1 час и 50 минути
Калории
368 kcal
Необходими продукти за 4 порции:
500 г агнешко месо, нарязано на парчета
1 патладжан, нарязан на кубчета
175 грама спанак, нарязан
2 глави кромид лук (средно големи), обелени и нарязани на ситно
2 с.л. червен пипер
черен пипер
2 скилидки чесън, обелени и нарязани на много ситно
2 с.л. Kikkoman безглутенов соев сос Тамари
4 с.л. зехтин или олио
400 г домати, нарязани на дребно
300 мл агнешки бульон (може и от друг вид месо)
Приготвяне
- Загрейте мазнината в тенджера или касерола и запечатайте агнешкото месо на висока температура. Извадете месото от съда и го оставете настрана.
- В тенджерата добавете останалата част от мазнината и намалете температурата. Сложете лука вътре и го запържете за около 10 минути, докато омекне. След това добавете червения пипер, патладжана, черния пипер и чесъна и пържете още 5 минути.
- В тенджерата прибавете и соевия сос, доматите и бульона и го оставете да заври. Добавете оставеното настрани агнешко месо, покрийте с капак и оставете да къкри на ниска температура за около час или докато месото стане крехко. Разбърквайте от време на време.
- Махнете капака и добавете нарязания спанак. Гответе още 2-3 минути, докато листата омекнат. Сервирайте със сварен ориз. Съвет: Можете да замените агнешкото месо с телешко. Пригответе рецептата по същия начин, но увеличете времето за готвене с около 45 минути – в зависимост от големината на парчетата.