Е това дали сте го пробвали? Знам, че звучи още по-нестандартно от шоколадови кексчета с карамелен соев сос, но повярвайте ми, реалност е 🙂
Рецептата ми я споделиха моите приятели от Kikkoman, но реших, че това не трябва да се пази в тайна.
Затова я споделям сега и с вас.
Необходими продукти:
Соев сос Mirin 300 мл
Ябълков мус 75 гр
Праз лук 20 гр
Печен бял сусам на вкус
Картофено брашно + 25 мл вода
Как да си приготвим?
Измиваме праза и после го нареязваме на фино.
Смесваме в тенджера соевия сос Mirin, ябълковия мус, праза и слагаме получената смес на котлона, докато заври. След това прибавяме картофеното брашно с водата и изчакваме докато сместа се сгъсти. След сгъстяването отстраняваме от огъня.
И за да не се чудите къде бихте могли да използвате получения мус със соев сос, предложението е да върви като такъв към ястия, приготвени в уок.