Тази седмица е доста динамична, признавам си 🙂 В сряда имах възможността да присъствам като гост на специална демонстрация, която представителството на KIKKOMAN за България и МЕТРО Академия организираха и то за моята любима кухня – японската. Бях ви споменала за това събитие още в началото на годината, когато давах своето обещание. 🙂
Снимките сами ще ви покажат какво реално се случи, но ето накратко 🙂
Кийоши Хайамизу, който беше в ролята на шеф-демонстратор, показа на всички ни основни техники за приготвяне на традиционни японски „уафу” дресинги за салати.
Освен това показа и други нови техники, които всеки, без впечатляващи умения в кухнята, може да приложи при приготвянето на пилешко месо и зеленчуци по японски.
Макар и да не е още сезонът, г-н Хайамизу сподели опита си с нас как да направим една великолепна Темпура (за тези от вас, които не знаят, темпурата е класическо японско ястие от панирани морски дарове, риба или зеленчуци).
И за да не се получи този пост само в стила на ядене и пиене :), победителката в блог предизвикателството, което организирахме заедно с представителите на KIKKOMAN, Екатерина Мирчева, получи своите награди за нейното Агнешко Якитори. Ако сте любопитни за рецептата й, съвсем скоро ще я публикувам 🙂
Ха, сега убедихте ли се колко весело и вкусно ни беше?