fbpx

Великденско агнешко (видео)

Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага страхотна Великденска рецепта за агнешки дреболии на тиган – едно малко подценявано мезе, но затова пък много вкусно и подходящо за разнообразни поводи. И като за всяко месо, едно от най-важните неща за приготвянето му е маринатата – тази е особено ароматна, благодарение на Kikkoman Тамари без глутен. 🙂

Детайли

Порции

5

Време за подготовка

40 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки

Съставки за маринатата

  • 3 с.л. Kikkoman Тамари без глутен

  • 3 с.л. зехтин

  • 1 ч.л. куркума

  • 1 ч.л. кимион

  • 1 ч.л. сух джоджен

  • 1 ч.л. пушен червен пипер

  • 1 ч.л. сух чесън

  • 1 ч.л. сумак

  • щипка чили

  • щипка черен пипер

  • 20 г масло

  • зехтин

Приготвяне

  • Първата стъпка от рецептата за агнешки дреболии на тиган е почистването и измиването на агнешкия комплект.

  • Сварете добре шкембето и червата. Нарежете останалите дреболии на ситно.
  • Смесете много добре съставките, за да получите добре овкусена марината.
  • Залейте дреболийките и оставете да се мариноват за минимум 20 минути, максимум една нощ.
  • В подходящ съд си слагате маслото и зехтина. Когато се сгорещя в съда се изсипват зеления лук и чесън. Сложете и няколко стръка зелен джоджен при тях. Сложете сварените и нарязани шкембе и чревца. Добавете маринованите агнешки дрболии.
  • Гответе не повече от 20 минути, даже това е максимума на времето за готвене. Поднесете готово ястие като го поръсите със свеж чесън, джоджен и сумак.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *