Теди Титова от Домашни вкусотии ни предлага страхотна Великденска рецепта за агнешки дреболии на тиган – едно малко подценявано мезе, но затова пък много вкусно и подходящо за разнообразни поводи. И като за всяко месо, едно от най-важните неща за приготвянето му е маринатата – тази е особено ароматна, благодарение на Kikkoman Тамари без глутен. 🙂
Детайли
Порции
5
Време за подготовка
40 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки
1 кг агнешки комплект
1 връзка зелен лук
1/2 връзка зелен чесън
1/2 връзка джоджен
3 с.л. Kikkoman Тамари без глутен
Съставки за маринатата
3 с.л. Kikkoman Тамари без глутен
3 с.л. зехтин
1 ч.л. куркума
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сух джоджен
1 ч.л. пушен червен пипер
1 ч.л. сух чесън
1 ч.л. сумак
щипка чили
щипка черен пипер
20 г масло
зехтин
Приготвяне
- Първата стъпка от рецептата за агнешки дреболии на тиган е почистването и измиването на агнешкия комплект.
- Сварете добре шкембето и червата. Нарежете останалите дреболии на ситно.
- Смесете много добре съставките, за да получите добре овкусена марината.
- Залейте дреболийките и оставете да се мариноват за минимум 20 минути, максимум една нощ.
- В подходящ съд си слагате маслото и зехтина. Когато се сгорещя в съда се изсипват зеления лук и чесън. Сложете и няколко стръка зелен джоджен при тях. Сложете сварените и нарязани шкембе и чревца. Добавете маринованите агнешки дрболии.
- Гответе не повече от 20 минути, даже това е максимума на времето за готвене. Поднесете готово ястие като го поръсите със свеж чесън, джоджен и сумак.