fbpx

Летни рулца със зеленчуково сирене фета и маслини

Леки средиземноморски летни рулца, пълнени с хрупкави зеленчуци, фета и маслини, сервирани с цитрусов дип от гръцко кисело мляко, овкусен с Kikkoman PONZU цитрус. Чудесни за обяд или за свежа, ароматна закуска.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

15 минути

Калории

2 026 kJ / 484 kcal

Съставки

  • 6 листа оризова хартия

  • 1 краставица

  • 1 авокадо

  • 150 г сирене фета

  • 100 г черни маслини

  • ½ връзка босилек

  • 2 с. л. слънчогледови семки

  • 200 г гръцко кисело мляко

  • 3 с. л. соев сос Kikkoman PONZU цитрус

  • 1 скилидка чесън, счукана

  • ½ ч. л. смлян черен пипер

  • 1 с. л. нарязан босилек

Съвет

  • Можете да разнообразите пълнежа със сезонни зеленчуци като моркови, чушки или маруля – просто се уверете, че са нарязани на тънки резени за по-лесно увиване.

Приготвяне

  • Нарежете краставицата, авокадото и сирене фета на лентички. Накиснете листовете оризова хартия във вода, докато омекнат.
  • Поставете част от сирене фета и зеленчуците от стъпка 1, маслините, слънчогледовите семки и няколко листа босилек върху всеки лист оризова хартия. Увийте плътно.
  • Смесете всички съставки до получаване на гладък сос. Сервирайте летните рулца с цитрусовия сос.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *