Обичам разнообразието в кухнята и често поглеждам към рецепти от други страни. Днес ще готвим заедно “Вегетарианско чили от Санта Фе”. Пригответе се за пикантно ястие 🙂 Японският щрих към него е Кикоман терияки марината сос.
Продукти:
1 малка глава лук
250 г гъби
1 с.л. кимион
2 с.л. олио
1 консерва домати
1/3 ч.ч. Кикоман терияки марината и сос
2 ч.л. нарязана на ситно люта чушка
2 консерви изплакнат и изцеден боб
1 ч.ч. замразена млечна царевица
Едро нарязан пресен магданоз
Начин на приготвяне:
Запържваме за около 3 минути в голям нагорещен тиган с малко олио лука, нарязаните на ситно гъби и кимиона. Към тях добавяме доматите, Кикоман терияки соса, лютите чушки и 1 и 1/4 чаша вода. Похлупваме с капак и оставяме да поври за около 25 минути на по-слаба степен на котлона.
След това в доматената смес прибавяме боба и царевицата, разбъркваме, покриваме с капак и отново оставяме да поври за още 5 минути. Готовото ястие поръсваме с нарязания пресен магданоз.
Приятен апетит! Да ви е вкусно и пак да го сготвите!