За вегетарианците днес подбрах една вкусна и полезна рецепта за нудли с чесън и соев сос. 🙂
Необходими продукти за 4 порции
- 2 с.л. растително масло
- 5 скилидки чесън, смлени
- 4 бр. зелен лук, разделени
- 2 моркова, нарязани на клечки
- 100 гр. (1 чаша) грах
- 2 с.л. кафява захар
- 3 с.л. соев сос Кикоман
- 250 гр. сушени оризови нудли, сготвени
Начин на приготвяне
- Загрейте олиото в тиган на средна температура. Добавете чесъна и 3 бр. зелен лук и ги сгответе за 2-3 минути
- Добавете морковите и граха, преди да сте разбъркали кафявата захар и соевия сос
- Добавете нудлите и смесете всичко
- Овкусете със сол и пипер, нарежете останалия зелен лук и поръсете за сервиране
Добър апетит!