Мои приятели ме подсетиха за инициативата “Понеделник без месо”. Признавам, че не я следвам всяка седмица, но ето днес ще хапна с вас “Вегетариански бургер с печурки”. Тайната на японския вкус е в маринованите гъби в Кикоман соевия сос. Не е трудно, само е много вкусно!
Продукти:
4 големи печурки
1/4 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. Кикоман соев сос
3 скилидки чесън, нарязан
Сирене пармезан
Хлебчета за бургер
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите, като отстраняваме пънчетата. В купа смесваме зехтина, соевия сос и чесъна и поставяме гъбите в сместа. Гъбите оставяме да престоят в маринатата за поне 2 часа в хладилник. След това ги отцеждаме и запичаме на скара за около 7 минути. Изваждаме ги от фурната и поръсваме обилно със сирене пармезан, след това завиваме във фолио и поставяме обратно във фурната за няколко минути, докато сиренето омекне. Готовите гъби поставяме върху хлебчетата за бургери, като към тях можем да добавим и допълнителни продукти по избор.