fbpx

Вегетариански пай със сушени домати

Време е за нашия #MeatlessMonday! Този път споделяме фантастичен вегетариански пай със сушени домати, който стига точно за 6 човека и е чудесен избор за уикенда. Просто го опитай!

Детайли

Порции

6 човека

Време за приготвяне

60 минути

Време за готвене

60 минути

Калории

7918 kJ / 1891 kcal

Съставки

  • 200 г зелена леща

  • 100 г червена леща

  • 50 г булгур

  • 1 с.л. естествено ферментирал соев сос Kikkoman

  • 150 г сушени домати със зехтин

  • 40 мл зехтин

  • 1 връзка нарязан магданоз

  • 1 с.л. риган

  • черен пипер на вкус

  • смлян хрян на вкус

  • няколко филии хляб по избор

Приготвяне

  • Измийте двата вида леща и булгура. Попарете булгура.
  • Сложете булгура и червената леща в един съд, след което налейте двойно количество вода и ги сварете. Намалете котлона след кипване на водата, покрийте с капак съда и гответе за 15 минути, докато водата се абсорбира добре. Залейте зелената леща с 3 чаши вода и я гответе на слаб огън, докато омекне за около 40 минути.
  • Загрейте фурната на 180 градуса.
  • Смесете сварената леща и булгура със сушените домати и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, сложете ги в тава и ги запечете за 50 минути на 180 градуса.
  • След като изстине, се съхранява в хладилник. Сервирайте с хляб и хрян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.