Време е за нашия #MeatlessMonday! Този път споделяме фантастичен вегетариански пай със сушени домати, който стига точно за 6 човека и е чудесен избор за уикенда. Просто го опитай!
Детайли
Порции
6 човека
Време за приготвяне
60 минути
Време за готвене
60 минути
Калории
7918 kJ / 1891 kcal
Съставки
200 г зелена леща
100 г червена леща
50 г булгур
150 г сушени домати със зехтин
40 мл зехтин
1 връзка нарязан магданоз
1 с.л. риган
черен пипер на вкус
смлян хрян на вкус
няколко филии хляб по избор
Приготвяне
- Измийте двата вида леща и булгура. Попарете булгура.
- Сложете булгура и червената леща в един съд, след което налейте двойно количество вода и ги сварете. Намалете котлона след кипване на водата, покрийте с капак съда и гответе за 15 минути, докато водата се абсорбира добре. Залейте зелената леща с 3 чаши вода и я гответе на слаб огън, докато омекне за около 40 минути.
- Загрейте фурната на 180 градуса.
- Смесете сварената леща и булгура със сушените домати и естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, сложете ги в тава и ги запечете за 50 минути на 180 градуса.
- След като изстине, се съхранява в хладилник. Сервирайте с хляб и хрян.