Време е за поредната ни рецепта с максимум вкус и минимум усилия. И макар и списъкът със съставки да е малко по-дълго, уверяваме ви, че ще останете повече от доволни, след като опитате тези изключителни веган тиквени палачинки. Умами ароматът пък е гарантиран от тройна комбинация Kikkoman: Kikkoman LIGHT с по-малко сол, Kikkoman препечено сусамово олио и класическата червена капачка Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Припомняме ти и другите ни две рецепти в колекцията бързо, лесно и вкусно: Сандвичи с паста от сьомга и Рибена супа със скариди и треска.
Детайли
2 човека
10 минути
30 минути
<strong>2939 kJ / 702 kcal</strong>
Съставки
320 г натурално веган кисело мляко
120 мл растително мляко
60 г пюре от тиква
1 морков
150 г пшенично брашно
1 ч. л. бакпулвер
100 г темпе или кремообразно тофу
100 г гъби
3 с. л. Kikkoman LIGHT с по-малко сол
1 с. л. сос шрирача
1.5 с. л. Kikkoman препечено сусамово олио
1 с. л. кафява захар
0.5 с. л. Kikkoman препечено сусамово олио
1 скилидка чесън
100 г спанак
0.5 с. л. Kikkoman естествено ферментирал соев сос
Приготвяне
- Настържете моркова. Смесете киселото мляко с растителното мляко, тиквеното пюре, моркова, брашното, бакпулвера и соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол.
- Изпечете 2 или 4 гофрети от тази смес (в зависимост от размера на уреда за гофрети – ако е по-голям, от съставките ще получите 2 гофрети).
- Нарежете темпето или тофуто на кубчета, а гъбите на четвъртинки.
- Смесете соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол, соса шриранча, 1 супена лъжица Kikkoman препечено сусамово олио и захарта в купа. Мариновайте темпето (или тофуто) в сместа за 15 минути.
- Изсипете останалата ½ супена лъжица Kikkoman препечено сусамово олио в тигана. Добавете гъбите и запържете за 1 минута. Добавете темпето (или тофуто) с маринатата и запържете за 3 минути.
- Накълцайте чесъна и го запържете със спанака в Kikkoman препечено сусамово олио. Добавете соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол и разбъркайте.
- Поставете гъбите с темпото (или тофуто) и спанака върху сварените гофрети.