fbpx

Тиквени палачинки (веган рецепта)

Време е за поредната ни рецепта с максимум вкус и минимум усилия. И макар и списъкът със съставки да е малко по-дълго, уверяваме ви, че ще останете повече от доволни, след като опитате тези изключителни веган тиквени палачинки. Умами ароматът пък е гарантиран от тройна комбинация Kikkoman: Kikkoman LIGHT с по-малко сол, Kikkoman препечено сусамово олио и класическата червена капачка Kikkoman естествено ферментирал соев сос. Припомняме ти и другите ни две рецепти в колекцията бързо, лесно и вкусно: Сандвичи с паста от сьомга и Рибена супа със скариди и треска.

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

30 минути

Калории

<strong>2939 kJ / 702 kcal</strong>

Съставки

Приготвяне

  • Настържете моркова. Смесете киселото мляко с растителното мляко, тиквеното пюре, моркова, брашното, бакпулвера и соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол.
  • Изпечете 2 или 4 гофрети от тази смес (в зависимост от размера на уреда за гофрети – ако е по-голям, от съставките ще получите 2 гофрети).
  • Нарежете темпето или тофуто на кубчета, а гъбите на четвъртинки.
  • Смесете соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол, соса шриранча, 1 супена лъжица Kikkoman препечено сусамово олио и захарта в купа. Мариновайте темпето (или тофуто) в сместа за 15 минути.
  • Изсипете останалата ½ супена лъжица Kikkoman препечено сусамово олио в тигана. Добавете гъбите и запържете за 1 минута. Добавете темпето (или тофуто) с маринатата и запържете за 3 минути.
  • Накълцайте чесъна и го запържете със спанака в Kikkoman препечено сусамово олио. Добавете соевия сос Kikkoman LIGHT с по-малко сол и разбъркайте.
  • Поставете гъбите с темпото (или тофуто) и спанака върху сварените гофрети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *