Опитайте сгънато суши, различно от традиционното “нигири” (ръчно оформено). Приготвя се лесно и се консумира с още по-голямо удоволствие! Съставките са по ваш вкус, затова бъдете креативни и създайте свое неповторимо онигиразу суши. И не забравяйте, че тайната на умами вкуса се крие в триото Kikkoman оризов оцет за суши, естествено ферментирал соев сос Kikkoman и Kikkoman препечено сусамово олио.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
35 минути
Време за готвене
25 минути
Калории
2619 kJ / 625 kcal
Съставки
150 г ориз
210 мл вода
3 с. л. Kikkoman оризов оцет за суши
1 връзка спанак
2½ с. л. Kikkoman препечено сусамово олио
2 ч. л. бели сусамови семена
½ морков
1 китайско зеле
2 ч. л. сол
2 с. л. корейска паста червено чили
2 резена веган сирене
2 листа нори
2 ч. л. горчица
2 ч. л. соево мляко кисело мляко
Приготвяне
- Измийте ориза 3-4 пъти и го отцедете в гевгир, след което го сложете с водата в тенджера и накиснете за 20 минути преди готвене. Сварете ориза и когато е още горещ, го смесете с Kikkoman оризов оцет за суши, за да направите суши ориз.
- Сложете спанака в тенджера с вряща вода с корена първо и гответе за около 10 секунди. Охлажда се в студена вода, изцежда се добре и се нарязва на четвъртинки. Смесете естествено ферментирал соев сос Kikkoman, Kikkoman препечено сусамово олио и белите сусамови семена.
- Нарежете моркова на тънки лентички. Загрейте Kikkoman препечено сусамово олио в тиган и запържете ивиците моркови на слаб огън, докато омекнат. Добавете естествено ферментирал соев сос Kikkoman и белия сусам.
- Китайското зеле се нарязва на парчета, поставя се в купа и се натрива със сол. След 10 минути изплакнете добре с вода и изцедете добре. Смесете с чили пастата и Kikkoman препечено сусамово олио.
- Поставете лист хранително фолио върху работната си повърхност. Поставете листа нори върху него и разполовете. Поставете 60 г ориз за суши върху горната и долната част на дясната половина, като оформите квадрат. Поставете сиренето в горната лява страна и добавете съставките от Стъпка 2 върху него. Поставете спаначената смес от Стъпка 1 върху ориза за суши в горната дясна страна. Поставете сместа от стъпка 3 отгоре.
- След като е увито, разрежете онигиразу наполовина, докато все още е в хранителното фолио.
- Смесете съставките за соса за потапяне и сервирайте.
- Чувствайте се свободни да променяте пълнежа на вашето онигиразу, според вашия вкус.