Това веган суши се сервира в специални „гункан“ — суши лодки, гарнирани с печен нахут, сладка царевица и нар за неустоимо сливане на текстури и умами вкусове. Свежо, ароматно лакомство, което няма да искате да пропуснете! А ароматът му е гарантиран от уникално Kikkoman трио: Kikkoman оризов оцет за суши, Kikkoman Терияки марината и ½ ч. л. Kikkoman PONZU цитрус.
Детайли
Порции
2
Време за подготовка
40 минути
Време за готвене
20 минути
Калории
1820 kJ / 435 kcal
Съставки
150 г ориз
210 мл вода
3 с. л. Kikkoman оризов оцет за суши
50 г нахут от консерва
3 с. л. Kikkoman Терияки марината
10 г сладка царевица от консерва
20 г нар
1 с. л. аонори (зелено водорасло) или нарязан магданоз
1 лист нори
2 с. л. веган майонеза
½ ч. л. Kikkoman PONZU цитрус
малко кисел джинджифил като гарнитура, ако желаете
Приготвяне
- Измийте ориза 3-4 пъти и го отцедете в гевгир, след което го сложете с водата в тенджера и накиснете за 20 минути преди готвене. Сварете ориза и, когато е още горещ, го смесете с подправката Kikkoman оризов оцет за суши, за да направите суши ориз.
- Измийте и отцедете нахута, след което го мариновайте в марината Kikkoman Терияки марината за 5 минути. Печете във фурната на 170 ℃ за 15 минути.
- Измийте и отцедете царевицата. Смесете печения нахут, нара, царевицата и аонори (или магданоз) в купа с лъжица.
- Смесете веганската майонеза и ½ ч. л. Kikkoman PONZU цитрус, за да направите дресинг.
- Нарежете листа нори на ленти с ширина 3 см – с размера на “лодка гункан”. Поставете 2,5 см топка ориз за суши в края на листа нори и я навийте във форма гункан. Отгоре намажете със съставките от Стъпка 2 и залейте с дресинга.
- Има страхотен вкус, сервиран с маринован джинджифил.