fbpx

Веган суши гункан от нахут

Това веган суши се сервира в специални „гункан“ — суши лодки, гарнирани с печен нахут, сладка царевица и нар за неустоимо сливане на текстури и умами вкусове. Свежо, ароматно лакомство, което няма да искате да пропуснете! А ароматът му е гарантиран от уникално Kikkoman трио: Kikkoman оризов оцет за суши, Kikkoman Терияки марината и ½ ч. л. Kikkoman PONZU цитрус.

Детайли

Порции

2

Време за подготовка

40 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

1820 kJ / 435 kcal

Съставки

Приготвяне

  • Измийте ориза 3-4 пъти и го отцедете в гевгир, след което го сложете с водата в тенджера и накиснете за 20 минути преди готвене. Сварете ориза и, когато е още горещ, го смесете с подправката Kikkoman оризов оцет за суши, за ​​да направите суши ориз.
  • Измийте и отцедете нахута, след което го мариновайте в марината Kikkoman Терияки марината за 5 минути. Печете във фурната на 170 ℃ за 15 минути.
  • Измийте и отцедете царевицата. Смесете печения нахут, нара, царевицата и аонори (или магданоз) в купа с лъжица.
  • Смесете веганската майонеза и ½ ч. л. Kikkoman PONZU цитрус, за да направите дресинг.
  • Нарежете листа нори на ленти с ширина 3 см – с размера на “лодка гункан”. Поставете 2,5 см топка ориз за суши в края на листа нори и я навийте във форма гункан. Отгоре намажете със съставките от Стъпка 2 и залейте с дресинга.
  • Има страхотен вкус, сервиран с маринован джинджифил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *