fbpx

Умами хапки с гъби за парти

Храната е много по-вкусна, когато е споделена с приятели, нали 🙂 Ако сте замислили скоро да каните гости вкъщи по някакъв повод, да си направите малко или по-голямо парти, да отпразнувате празник, днешната им рецепта е само за вас. Предлагам ви да сготвим умами гъби по японски с малко италианско участие. Припомням ви какво означава умами тук.

Необходими продукти за 3 гости:

гъби около 400 г печурки или друг видsoev-sos-normal
1/4 ч.ч. сусамово олио
1/3 ч.ч. Кикоман соев сос или Тамари соев сос без глутен
2 скилидки чесън, счукани
1 с.л. сусамово семе
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. нарязан ситно кориандър

Начин на приготвяне:

Сгорещяваме сусамовото олио в тиган на средна температура. Изписваме гъбите и ги сотираме с разбъркване за 5 минути. Добавяме соевия сос, чесъна, сусамовото семе и готвим още 10 минути. Изсипваме ги в красива чиния/плато. Поръсваме ги с пармезана и кориандъра. Сервираме ги топли!

Сега ви оставям да си поканите избрани гости!
Към менюто можете да добавите още:

Някоя от моите супер суши рецепти
Азиатски кюфтета
Терияки бадеми за парти

 

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Kikkoman България @ 2022. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.