Храната е много по-вкусна, когато е споделена с приятели, нали 🙂 Ако сте замислили скоро да каните гости вкъщи по някакъв повод, да си направите малко или по-голямо парти, да отпразнувате празник, днешната им рецепта е само за вас. Предлагам ви да сготвим умами гъби по японски с малко италианско участие. Припомням ви какво означава умами тук.
Необходими продукти за 3 гости:
гъби около 400 г печурки или друг вид
1/4 ч.ч. сусамово олио
1/3 ч.ч. Кикоман соев сос или Тамари соев сос без глутен
2 скилидки чесън, счукани
1 с.л. сусамово семе
2 с.л. настърган пармезан
2 с.л. нарязан ситно кориандър
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме сусамовото олио в тиган на средна температура. Изписваме гъбите и ги сотираме с разбъркване за 5 минути. Добавяме соевия сос, чесъна, сусамовото семе и готвим още 10 минути. Изсипваме ги в красива чиния/плато. Поръсваме ги с пармезана и кориандъра. Сервираме ги топли!
Сега ви оставям да си поканите избрани гости!
Към менюто можете да добавите още:
Някоя от моите супер суши рецепти
Азиатски кюфтета
Терияки бадеми за парти