Великден, козунаци, яйца, агнешко… Дали се наситихте вече? Защото аз май май попрекалих. Та от днес реших да съм на малко по-строг режим. Е, може би не чак толкова, но пък е нещо различно.
Затова за вечеря ще е нещо нестандратно, което е хем задоволяващо моя глад, хем нетрадиционно за сезона. А отгоре на всичко е безумно вкусно, особено ако обичате риба.
Та, днешната ми рецепта е за: Цитрусова салата с треска и соев сос
За дресинга:
40 мл соев сос
15 мл препечено сусамово масло
60 мл пресен портокалов сок
1 скилидка чесън, счукана
черен пипер на вкус
450 грама филе от треска
150 грама маруля, нарязана
1 средно голяма краставица, обелена и нарязана на кубчета
4 домата, нарязани на полумесеци
1/2 глава червен лук, нарязан на тънки ивици
150 грама маслини, рразполовени
150 грама сирене фета, настъргано или намачкано
Набързо да приготвим:
Смесваме продуктите за дресинга. Нарязваме треската на парчета и я подреждаме в плитка чиния, като я покриваме с фолио. След това поставяме чинията /надявам се,че не използвате такива със златисто покритие/ в микровълновата и я оставяте за около 3-4 минути да се приготвя на най-високата температура. След това я обърнете и отново я оставете да същото време.
В голяма купа поставете другите продукти за салатата: марулята, лука, краставицата, доматите, маслините и сиренето и разбъркайте. Добавете и дресинга и отново разъбркайте. А отгоре поставете филето от треска и сервирайте. Ха, да видим дали няма да ви е вкусно.
Ще се радвам да споделите и друга интересна рецепта за “разтоварването” след така приятните Великденски празници. А ако рецептата е и ваша авторска, не се колебайте да се включите в нашата съвместна игра с приятелите ми от Kikkoman. Изненади ще има, повярвайте 🙂