fbpx

Ципура по азиатски (видео)

“Може да ви звучи, че преувеличам, но, ако искате да впечатлите с азиатско ястие, различно от суши и пролетни рулца, то направете тази рецепта за ципура.”, сподели Теди Титова от Домашни вкусотии за тази риба по японска рецепта. Разбира се, умами вкусът е гарантиран от Kikkoman и от перфектното трио: класическа червена капачка, PONZU и оризов оцет за суши. Приятен апетит!

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

30 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки за рибата

  • 1 ципура (около 350 г)

  • 2 с.л. нарязан див лук

  • 1 с.л. Kikkoman PONZU цитрус

  • 10 г джинджифил

  • 5 стръкчета кориандър

  • зехтин

Съставки за соса

Приготвяне

  • Първата стъпка е почистването и измиването на рибата.
  • След това вземате хартия за печене и поставяте рибата върху нея. Правите тънки разрези от двете страни на ципурата, в които слагате тънките резени джинджифил. В корема на ципурата слагате див лук и кориандър и Kikkoman PONZU цитрус. Заливате с малко зехтин и поръсвате с черен пипер. Завивате хартията за печене.
  • Слагате рибата да се пече на 150 градуса за около 20 минути.
  • Когато ципурата е изпечена, приготвяте соса. Слагате продуктите за соса в касерола. Комбинирате Kikkoman естествено ферментирал соев сос с Kikkoman оризов оцет за суши и кафява захар. Разбърквате, само докато захарта се стопи и сосът се сгъсти. Отнема около минута, две.
  • Заливате готовата ципура със соса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.