“Може да ви звучи, че преувеличам, но, ако искате да впечатлите с азиатско ястие, различно от суши и пролетни рулца, то направете тази рецепта за ципура.”, сподели Теди Титова от Домашни вкусотии за тази риба по японска рецепта. Разбира се, умами вкусът е гарантиран от Kikkoman и от перфектното трио: класическа червена капачка, PONZU и оризов оцет за суши. Приятен апетит!
Детайли
Порции
2 човека
Време за подготовка
30 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки за рибата
1 ципура (около 350 г)
2 с.л. нарязан див лук
1 с.л. Kikkoman PONZU цитрус
10 г джинджифил
5 стръкчета кориандър
зехтин
Съставки за соса
2 с.л. Kikkoman оризов оцет за суши
1 с.л. кафява захар
черен пипер
2 тънки резена джинджифил
Приготвяне
- Първата стъпка е почистването и измиването на рибата.
- След това вземате хартия за печене и поставяте рибата върху нея. Правите тънки разрези от двете страни на ципурата, в които слагате тънките резени джинджифил. В корема на ципурата слагате див лук и кориандър и Kikkoman PONZU цитрус. Заливате с малко зехтин и поръсвате с черен пипер. Завивате хартията за печене.
- Слагате рибата да се пече на 150 градуса за около 20 минути.
- Когато ципурата е изпечена, приготвяте соса. Слагате продуктите за соса в касерола. Комбинирате Kikkoman естествено ферментирал соев сос с Kikkoman оризов оцет за суши и кафява захар. Разбърквате, само докато захарта се стопи и сосът се сгъсти. Отнема около минута, две.
- Заливате готовата ципура със соса.