fbpx

Тосканска супа с пиле и бял боб

Сняг е покрил цяла София, дърветата приличат на бели балерина, а сред цялата тази ледена красота, на мен ми се хапва нещо топло. Затова днес ще готвя Тосканска супа с пиле и боб. Не забравяйте главните участници, който ще придаде уникален вкус на вашата супа – Кикоман соев сос и Кикоман оризов оцет.

Продукти:

Обезкостено пилешко месо
1 връзка магданоз
3 с.л. Кикоман соев сос
1 ч.ч. нарязан лук
1/2 ч.ч. нарязана целина
1/2 ч.ч. нарязани моркови
1/2 ч.л. риган
1 консерва боб
1 с.л. Кикоман оцет за ориз

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган или тенджера поставяме пилешкото месо и магданоза, нарязан на ситно, а към тях добавяме 3 ч.ч. вода и соевия сос. Покриваме с капак и оставяме да се варят на слаб котлон за 10 минути. Махаме пилешкото и прецеждаме бульона от магданоза. След това в бульона прибавяме нарязаните на ситно лук, целина, моркови и риган и ги оставяме да врят за 15 минути. В това време отстраняваме кожата от пилешкото и режем месото на малки парченца. Към врящия бульон добавяме боба и оцета, когато той се свари, към него изсипваме и пилешкото месо. Готовото ястие сервираме топло и поръсено с малко пресен магданоз.

Пожелавам ви добър апетит и топло настроение!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *