В днешния #MeatlessMonday ви представяме невероятно свежа салата с Kikkoman PONZU цитрус. Трябват ви само няколко домата и лук, перфектния PONZU дресинг, специалните крутони от ядки със естествено ферментирал соев сос Kikkoman и 20 минути за приготвяне.
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
20 минути
Съставки за хрупкавите ядки в соев сос
75 г ядки: орехи, бадеми и тиквени семки
Приготвяне
- Запечете в тиган орехите, бадемите и тиквените семки в естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, докато соевият сос не изври. Оставете да изстинат добре.
- Измийте доматите и ги нарежете на колелца. Обелете лука и го нарежете на тънки колелца. Подредете доматите и лука, след което добавете кълновете.
- Пригответе дресинга, като смесите всички съставки и бъркате, докато не получите еднородна смес. Залейте салатата с дресинга.
- Нарежете на едро охладените хрупкави ядки в соев сос и поръсете върху доматената салата с кълновете. Сервирайте веднага.