fbpx

Доматена салата с PONZU дресинг и ядки в соев сос

В днешния #MeatlessMonday ви представяме невероятно свежа салата с Kikkoman PONZU цитрус. Трябват ви само няколко домата и лук, перфектния PONZU дресинг, специалните крутони от ядки със естествено ферментирал соев сос Kikkoman и 20 минути за приготвяне.

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

20 минути

Съставки за салатата

  • 500 г домати (по възможност в различни цветове)

  • 2 лука

  • 1 шепа кълнове

Съставки за дресинга

Съставки за хрупкавите ядки в соев сос

Приготвяне

  • Запечете в тиган орехите, бадемите и тиквените семки в естествено ферментиралия соев сос Kikkoman, докато соевият сос не изври. Оставете да изстинат добре.
  • Измийте доматите и ги нарежете на колелца. Обелете лука и го нарежете на тънки колелца. Подредете доматите и лука, след което добавете кълновете. 
  • Пригответе дресинга, като смесите всички съставки и бъркате, докато не получите еднородна смес. Залейте салатата с дресинга.
  • Нарежете на едро охладените хрупкави ядки в соев сос и поръсете върху доматената салата с кълновете. Сервирайте веднага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *