Тофу супата с нудли е супер лесна за приготвяне, изключително полезна и питателна, а благодарение на двата вида сос Kikkoman, е и с уникален умами вкус, комбиниран с мед и чесън. Не забравяйте, че изборът на зеленчуци зависи изцяло от личните ви предпочитания! 😉
Детайли
Порции
4 човека
Време за готвене
60 минути
Калории
<strong>1699 kJ / 406 kcal</strong>
Съставки
150 г шийтаке гъби
1,5 л зеленчуков бульон
20 г морски сушени водорасли
3 с.л. оризов оцет
250 г тофу
1 с.л. царевично брашно
3 скилидки чесън
2 стръка пресен спанак
2 с.л. сусамово олио
200 г рамен нудли
75 г кълнове
Приготвяне
- Пригответе бульона, като докато заври измийте и почистете гъбите, след което заедно с водораслите ги сложете във врящия бульон. Нека врят около 15 минути. След това махнете съда от котлона и оставете на стайна температура за около 30 минути. Wash and trim the mushrooms, bring the vegetable stock to the boil and cook the mushrooms and kombu for approx. 15 minutes with the lid on. Remove from the heat and leave to stand at room temperature for another 30 minutes. След това махнете гъбите и водораслите от течността, като сложите гъбите в отделен съд.
- Нарежете тофуто и овъргаляйте хубаво всяко парче в брашното. Обелете и смачкайте чесъна. Измийте и отцедете спанака. Загрейте олиото в тиган, запържете тофуто, докато не придобие златист цвят от всички страни и после отстранете тигана от котлона. В останалата течност от тофуто в същия тиган запържете леко и спанака с чесъна, за около 2-3 минути, след което добавете Kikkoman Терияки маринатата с мед и чесън и разбъркайте добре.
- Пригответе нудлите, спрямо инструкциите, описани върху опаковката им. Междувременно измийте и отцедете кълновете. Сложете готовите нудли, гъбите, тофуто, спанака и кълновете в купички. Кипнете отново бульона и след това залейте с него съставките във всяка купичка.
- СЪВЕТ: По отношение на зеленчуците може да се доверите на въображението и вкуса си и да направите своята перфектна комбинация за тази супа.