В последните дни на пролетта Теди Титова от Домашни вкусотии ни е приготвила фантастична сьомга с глазирани моркови, Kikkoman Терияки със сусам и Kikkoman Терияки марината. Виж тази страхотна рецепта и се увери колко е лесна за приготвяне вкъщи – трябват ти само сьомга, моркови, избрани сезонни подправки и Kikkoman, разбира се.
Детайли
Порции
4 човека
Време за приготвяне
15 минути
Време за готвене
20 минути
Съставки
400 гр сьомга
5-6 моркова
3 с.л. Kikkoman Терияки със сусам
2 с.л. Kikkoman Терияки марината
2 с.л. зехтин
щипка черен пипер
щипка бял пипер
1 с.л. накълцан копър
Приготвяне
- Първата стъпка е мариноването на морковите. Нарежете морковите през средата на дълго. Сложете им малко зехтин и черен пипер. Добавете 2 с.л. Kikkoman Терияки марината. Глазирайте ги като ги запечете на грил тиган. Готовите моркови махнете от грил тигана и го почистете.
- Изберете хубаво парче сьомга без кости. Намажете го внимателно със зехтин и поръсете с малко бял пипер. Поставете го на грил тигана. Отгоре сложете 3 с.л. Kikkoman Терияки със сусам и поставете капак.
- Сьомгата ще поеме любимия терияки вкус, а сусамените зърна ще се запечат и предадат на рибата хрупкави нотки, които се допълват идеално с плътния вкус на сьомгата.
- Поднесете готовата сьомга с глазираните моркови.