fbpx

Терияки сьомга с глазирани моркови (видео)

В последните дни на пролетта Теди Титова от Домашни вкусотии ни е приготвила фантастична сьомга с глазирани моркови, Kikkoman Терияки със сусам и Kikkoman Терияки марината. Виж тази страхотна рецепта и се увери колко е лесна за приготвяне вкъщи – трябват ти само сьомга, моркови, избрани сезонни подправки и Kikkoman, разбира се.

Детайли

Порции

4 човека

Време за приготвяне

15 минути

Време за готвене

20 минути

Съставки

Приготвяне

  • Първата стъпка е мариноването на морковите. Нарежете морковите през средата на дълго. Сложете им малко зехтин и черен пипер. Добавете 2 с.л. Kikkoman Терияки марината. Глазирайте ги като ги запечете на грил тиган. Готовите моркови махнете от грил тигана и го почистете.
  • Изберете хубаво парче сьомга без кости. Намажете го внимателно със зехтин и поръсете с малко бял пипер. Поставете го на грил тигана. Отгоре сложете 3 с.л. Kikkoman Терияки със сусам и поставете капак.
  • Сьомгата ще поеме любимия терияки вкус, а сусамените зърна ще се запечат и предадат на рибата хрупкави нотки, които се допълват идеално с плътния вкус на сьомгата.
  • Поднесете готовата сьомга с глазираните моркови.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *