Опитайте една чудесна рецепта за ребърца и зеленчуци с терияки марината и финален опушен BBQ вкус, поднесени с най-вкусния Терияки аромат – този на Kikkoman. Така овкусени, ребрата ще станат вкусни, независимо дали са приготвени на фурна, грил или на барбекю. Виж поредната превъзходна рецепта на нашите приятели от сп. GRAZIA.
Детайли
Порции
4 човека
Време за марината
поне 12 часа
Време за готвене
3 часа + 10 минути
Съставки
2 бр. свински ребра, около 2 кг
1/4 чаша Kikkoman Терияки марината
1/4 чаша сушен риган
2 с.л. лук на прах
2 ч.л. чесън на прах
1 л газирана вода
сок от 1 лайм и 1 портокал
Съставки за BBQ соса
1/2 чаша кафява захар
1/2 чаша гореща вода
1 чаша кетчуп
1/4 чаша медена горчица
1/4 до 1/2 чаша Kikkoman Терияки BBQ с мед
3 с.л. лимонов сок
1 ч.л. бял оцет
Приготвяне
- Намажете ребрата с Kikkoman Терияки марината.
- Комбинирайте риган, лук на прах и чесън на прах; разтрийте от двете страни на ребрата.
- Прехвърлете в голяма плитка тава за печене, покрийте и приберете в хладилник за една нощ.
- Загрейте фурната до 225°C. Добавете сока от цитрусите и газираната вода. Покрийте с фолио и печете 3 часа.
- Извадете ребрата от фурната и изхвърлете соковете. Намажете от двете страни със соса за барбекю. Време е за BBQ.
- Сложете ребърцата на решетката на скара на слаб огън, като обръщате и намазвате от време на време с барбекю соса, докато се опушат и добият апетитен вид, около 10 минути.
- Използвайте огъня и пригответе зеленчуци. Подходящи са тиквички, патладжани, чушки, моркови, репички, аспержи и каквото още има сезонно на пазара.
- Нарежете ребърцата на парчета, сервирайте с барбекю сос и зеленчуците на скара овкусени с териаки марината.
Приготвяне на BBQ соса
- Пригответе си барбекю соса, като разтворите захарта в гореща вода, добавете и останалите съставки. Запазете 1 чаша за сервиране.