Бях обещала да ви представя рецептите, които Г-н Хайамизу ни представи на двудневния мастер клас през септември.
Ето я и първата избрана от мен рецепта 🙂
Необходими продукти за 4 порции:
280 г филе от сьомга
100 г китайско зеле
8 броя чери доматчета
2 стръка кориандър или магданоз
100 г лук
320 г ориз
40 г царевица на зърна
4 броя яйца
5 г бульон даши + вода 600 мл
Сладък соев сос (Sucree) KIKKOMAN
За сместа от подправки
Соев сос KIKKOMAN 500 мл
Саке или вода 75 мл
100 г захар
Как да си приготвим?
Сваряваме ориза и го поддържаме топъл. Нарязваме китайското зеле на ивици.
Разделяме чери доматите на половинки и ги слагаме във фурна леко да се изсушат.
Нарязвамее лука на ситно. Загряваме олио в тенджера и запържваме лука докато покафенее.
Сипваме всички съставки за сместа от подправки в тенджера и я оставяме да заври. После я оставяме да изстине.
Нарязваме сьомгата на кубчета и я слагаме заедно с около 35 мл от сместа от подправки в малка торбичка, оставяме да се маринова за около 20 минути.
Изваждаме сьомгата от торбичката и печем на грил.
Загряваме в тенджера олио и запържваме китайското зеле. Добавяме царевицата, даши бульона и сместа от подправки и оставяме да заври. Разбъркваме яйцата, добавяме ориза и отново оставяме да заври.
Сипваме ориза в чиния за паста и поставяме изпечената сьомга отгоре.
За украса ползваме чери доматите и едро нарязания кориандър.
И за да е вкусното още по-вкусно поръсваме с малко сладък соев сос (Sucree)
Надявам се да ви е харесала първата избрана от мен рецепта и очаквайте скоро и останалата част от вкусните ястия 🙂