fbpx

Терияки ребра на барбекю

Детайли

Порции

4

Време за приготвяне

20 минути

Време за готвене

30 минути

необходими продукти за ребрата

  • 900 г свински ребърца

  • 4 скилидки чесън, обелени и намачкани

  • 2,5 см пресен джинджифил, обелен и настърган

  • 2 с.л. кетчуп

  • 2 с.л. оризово вино или сухо шери

  • 2 с.л. Kikkoman марината Терияки и сос

  • 2 с.л. олио

необходими продукти за тиквата

стъпки на Приготвяне

  • Предния ден смесете заедно всички съставки за маринатата и облейте обилно с лъжица ребрата, като ги обръщате, за да поемат добре. Покрийте с домакинско PVC фолио и оставете в хладилник за една нощ.  
  • Обелете, почистете от семките и нарежете тиквата на кубчета от по 2 см. Смесете с останалите съставки и изсипете в огнеупорен съд.
  • Загрейте фурната до 190°C. Отцедете ребрата и запазете останалата марината. Печете ги 20 минути.
  • Печете тиквата под ребрата за 10 мин.
  • Извадете ребрата, преместете тиквата на по-високия рафт и печете още 10 мин. или докато омекне.
  • Междувременно, намажете ребрата с останалата марината и прехвърлете на барбекю или скара за около 10 мин., като от време на време обръщате.
  • Сервирайте с тиквата и салатата.

СЪВЕТ:

Вместо тиква можете да използвате сладък картоф. Ако предпочитате, размачкайте готовата тиква преди сервиране.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.