Детайли
Порции
4
Време за приготвяне
20 минути
Време за готвене
30 минути
необходими продукти за ребрата
900 г свински ребърца
4 скилидки чесън, обелени и намачкани
2,5 см пресен джинджифил, обелен и настърган
2 с.л. кетчуп
2 с.л. оризово вино или сухо шери
2 с.л. олио
необходими продукти за тиквата
1 тиква цигулка (около 700 г)
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. мед
2 с.л. олио
стъпки на Приготвяне
- Предния ден смесете заедно всички съставки за маринатата и облейте обилно с лъжица ребрата, като ги обръщате, за да поемат добре. Покрийте с домакинско PVC фолио и оставете в хладилник за една нощ.
- Обелете, почистете от семките и нарежете тиквата на кубчета от по 2 см. Смесете с останалите съставки и изсипете в огнеупорен съд.
- Загрейте фурната до 190°C. Отцедете ребрата и запазете останалата марината. Печете ги 20 минути.
- Печете тиквата под ребрата за 10 мин.
- Извадете ребрата, преместете тиквата на по-високия рафт и печете още 10 мин. или докато омекне.
- Междувременно, намажете ребрата с останалата марината и прехвърлете на барбекю или скара за около 10 мин., като от време на време обръщате.
- Сервирайте с тиквата и салатата.
СЪВЕТ:
Вместо тиква можете да използвате сладък картоф. Ако предпочитате, размачкайте готовата тиква преди сервиране.