fbpx

Терияки джакфрут с ориз и авокадо (веган рецепта)

Тази лесна рецепта за веган ястие с ориз е вдъхновена от вкусовете на Мексико. Издърпаният джакфрут с подправки и салца от чушки и авокадо са фантастична комбинация за обяд или вечеря.

Джакфрут  е вечнозелено хлебно дърво от семейство черничеви. Идва от Индия и често е наричан индийско хлебно дърво. Плодът му е един от най-големите ядивни плодове на дърво и има отлични хранителни качества. В Южна Индия, например, плодовете от хлебното дърво са много популярна храна, наред с мангото и бананите. Често, джакфрутът се използва за заместител на месото в много вегетариански и веган рецепти.

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

15 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

<strong>2747 kJ / 656 kcal</strong>

Съставки

  • 100 г бял ориз

  • 200 г джакфрут от консерва

  • 3 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • 50 г доматено пюре

  • 1 ч.л. смлян кориандър

  • 1/2 ч.л. смлян кимион

  • 1/4 ч.л. смлян джинджифил

  • 1 ч.л. чили

  • 1 с.л. зехтин

  • 1 авокадо

  • 1 ч.л. черен сусам

  • 100 г черен пипер

  • 100 г зелен пипер

  • 100 г жълт пипер

  • 1 ч.л. зехтин

  • 1 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • 1 скилидка чесън

  • 1 с.л. лимонов сок

  • 1/2 ч.л. смлян пипер

  • 1/2 ч.л. смлян кимион

  • пресен кориандър

Приготвяне

  • Сварете ориза, докато омекне.
  • Изплакнете извадения джакфрут и разбъркайте добре с Kikkoman Терияки марината, доматеното пюре и подправките. Всичко се запържва в зехтин.
  • Нарежете чушките на малки кубчета. Заедно с наситнения чесън се запържват за кратко в зехтина. Подправете с лимонов сок, Kikkoman Терияки марината, черен пипер, кимион и пресен кориандър. Авокадото се обелва, нарязва се на филийки и се поръсва със сусам.
  • Разпределете сварения ориз в 2 чинии и сервирайте с гарнитурата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *