Печените на барбекю стриди в сос Kikkoman Терияки са още по-вкусни върху хрупкав препечен хляб и са отлична добавка към салати, фрикасета и други ястия. Можете също така да приготвите рецептата в тиган или на фурна.
Детайли
Порции
2 човека
Време за подготовка
20 минути
Време за готвене
15 минути
Калории
3316 kJ / 829 kcal
Съставки
2 филийки хляб
300 г гъби стриди
4 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед
2 скилидки чесън
2 см пресен джинджифил
8 чери домати
½ малка тиквичка
1 с.л. печени тиквени семки
1 с.л. слънчогледови семки
шепа настърган пармезан
1 с.л. зехтин
млян пресен черен пипер
Приготвяне
- 616 / 5,000
Translation results
Translation result
star_border
Чесънът и джинджифилът се нарязват на ситно. - Нарежете гъбите на равни парчета. Поставете в купа и мариновайте в Kikkoman Терияки BBQ с мед поне за около 15 минути, като добавите чесън и джинджифил. Нарежете тиквичките на тънки филийки.
- Печете гъбите на предварително загрята на висока температура повърхност до златисто кафяво (около 10-15 мин). По средата на времето за печене добавете чери домати и тиквички, запечете от двете страни.
- Сложете печените зеленчуци и гъби в купа и оставете настрана. Поръсете хляба със зехтин и изпечете на скара.
- Върху всяка филия печен хляб се нареждат гъби, домати и тиквичка. Добавете печените семки, пармезана и прясно смления черен пипер на вкус.