fbpx

Терияки брускети с гъби

Печените на барбекю стриди в сос Kikkoman Терияки са още по-вкусни върху хрупкав препечен хляб и са отлична добавка към салати, фрикасета и други ястия. Можете също така да приготвите рецептата в тиган или на фурна.

Детайли

Порции

2 човека

Време за подготовка

20 минути

Време за готвене

15 минути

Калории

3316 kJ / 829 kcal

Съставки

  • 2 филийки хляб

  • 300 г гъби стриди

  • 4 с.л. Kikkoman Терияки BBQ с мед

  • 2 скилидки чесън

  • 2 см пресен джинджифил

  • 8 чери домати

  • ½ малка тиквичка

  • 1 с.л. печени тиквени семки

  • 1 с.л. слънчогледови семки

  • шепа настърган пармезан

  • 1 с.л. зехтин

  • млян пресен черен пипер

Приготвяне

  • 616 / 5,000
    Translation results
    Translation result

    star_border
    Чесънът и джинджифилът се нарязват на ситно.
  • Нарежете гъбите на равни парчета. Поставете в купа и мариновайте в Kikkoman Терияки BBQ с мед поне за около 15 минути, като добавите чесън и джинджифил. Нарежете тиквичките на тънки филийки.
  • Печете гъбите на предварително загрята на висока температура повърхност до златисто кафяво (около 10-15 мин). По средата на времето за печене добавете чери домати и тиквички, запечете от двете страни.
  • Сложете печените зеленчуци и гъби в купа и оставете настрана. Поръсете хляба със зехтин и изпечете на скара.
  • Върху всяка филия печен хляб се нареждат гъби, домати и тиквичка. Добавете печените семки, пармезана и прясно смления черен пипер на вкус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *