fbpx

Терияки пиле с кашу и зеленчуци

А ето и една класическа и абсолютно перфектна рецепта за обяд или вечеря – пилешко с кашу и зеленчуци и Kikkoman Терияки! Само за 1 час и в 4 прости стъпки ще имате чудно хапване за четирима. Ще останете изненадани и от чудесния Kikkoman вкус, приятен апетит!

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

25 минути

Време за готвене

45 минути

Калории

3010 kJ / 719 kcal

Съставки

  • 500 г пилешки гърди

  • 6 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • 800 г зеленчуков микс

  • 2 резена джинджър

  • 2 с.л. зехтин

  • 80-100 г кашу

  • 200 г ориз по избор

  • див лук (за декорация)

Съставки за соса

Приготвяне

  • Нарежете пилето на тънки ивици, прехвърлете го в стъклена купа и добавете 6 супени лъжици Kikkoman Терияки марината. Поставете го в хладилника за 20 минути.
  • Загрейте зехтина в тиган и запържете ситно нарязания джинджифил. Добавете маринованите парчета пилешко месо и го запържете на силен огън до златисто кафяво от всички страни. Добавете кашуто и намалете котлона.
  • В тенджера смесете съставките за соса. Изсипете го в тавата. Запържете го с пилешкото за няколко минути и го разбърквайте непрекъснато. През това време сварете зеленчуците в подсолена вода.
  • Сварете ориза според указанията на опаковката. Подредете ориз, зеленчуци и пържено пиле с кашу във всяка чиния. Гарнирайте с нарязан див лук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *