А ето и една класическа и абсолютно перфектна рецепта за обяд или вечеря – пилешко с кашу и зеленчуци и Kikkoman Терияки! Само за 1 час и в 4 прости стъпки ще имате чудно хапване за четирима. Ще останете изненадани и от чудесния Kikkoman вкус, приятен апетит!
Детайли
Порции
4 човека
Време за подготовка
25 минути
Време за готвене
45 минути
Калории
3010 kJ / 719 kcal
Съставки
500 г пилешки гърди
6 с.л. Kikkoman Терияки марината
800 г зеленчуков микс
2 резена джинджър
2 с.л. зехтин
80-100 г кашу
200 г ориз по избор
див лук (за декорация)
Приготвяне
- Нарежете пилето на тънки ивици, прехвърлете го в стъклена купа и добавете 6 супени лъжици Kikkoman Терияки марината. Поставете го в хладилника за 20 минути.
- Загрейте зехтина в тиган и запържете ситно нарязания джинджифил. Добавете маринованите парчета пилешко месо и го запържете на силен огън до златисто кафяво от всички страни. Добавете кашуто и намалете котлона.
- В тенджера смесете съставките за соса. Изсипете го в тавата. Запържете го с пилешкото за няколко минути и го разбърквайте непрекъснато. През това време сварете зеленчуците в подсолена вода.
- Сварете ориза според указанията на опаковката. Подредете ориз, зеленчуци и пържено пиле с кашу във всяка чиния. Гарнирайте с нарязан див лук.