fbpx

Теиряки бургер с карфиол и халуми (видео)

В последните дни на август отново отдаваме почит на абсолютния властелин на лятото – Mr. Burger, този път в деня на нашия #MeatlessMonday! Тази рецепта е чудна за 4 броя приятели, супер лесна за приготвяне, невъзможно вкусна и с уникалния аромат на Kikkoman Терияки марината.

Детайли

Порции

4 човека

Време за подготовка

10 минути

Време за готвене

20 минути

Калории

2 218 kJ / 529 kcal

Съставки

  • 2 средно големи карфиола

  • 6 с.л. Kikkoman Терияки марината

  • 3 с.л. олио

  • 2 глави червен лук

  • 225 г халуми

  • 3 с.л. лека майонеза

  • 2 ч.л. лют / чили сос

  • сокът от половин лайм

  • 50 г рукола

  • сусамови семки

  • 4 питки за бургери

Приготвяне

  • Загрейте фурната до 200°C или до 180°C при вентилатор. Застелете тава за печене с фолио.
  • Нарежете две “пържоли” от средата на всеки карфиол, като се уверите, че се държат здраво за основата, така че да получите общо 4 “пържоли” (заделете по-малките части, за да ги използвате в друга рецепта). Намажете пържолите с 4 с.л. Kikkoman Терияки марината.
  • Загрейте широк тиган с 1 с.л. олио и запържете пържолките карфиол за 3-4 минути от всяка страна до наситено кафяво (може да се наложи да правите това на порции). Прехвърлете в тавата за печене и поставете във фурната за 10 минути, докато омекнат.
  • През това време добавете още 1 с.л. олио в тигана и добавете червения лук. Гответе 5 минути, докато започнат да омекват, след това добавете останалите 2 с.л. Kikkoman Терияки марината и гответе още 2 минути.
  • Избършете тигана. Добавете останалото олио и изпечете резените халуми за 2-3 минути от всяка страна до златисто кафяво.
  • Смесете майонезата с лютивия сос и сока от лайм. Разделете питките на две и намажете долните половини с част от майонезената смес. Покрийте всяка от тях с пържола от карфиол, 2 резена халуми, част от лука и руколата, след което добавете горната част на хлебчето.
  • Сервирайте с чипс и салата, а по желание поднесете и чаша свежа Kikkoman Мичелада.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *