Привет, привет!
Спомняте ли си, че ви бях разказала за моето преживяване директно от кухнята на истинския майстор-кулинар Кийоши Хайамизу?
И не само ви споделих, но и обещах, че ще ви представя всяка една от рецептите, на чието приготвяне бях свидетел.
Ето я и първата: Терияки-Карпачо
Необходими продукти:
Говежди ростбиф 500 гр
Терияки марина 150 гр
Уасаби майонеза
Майонеза 200 г
Соев сос 20 мл
Уасаби 10гр
Прeдложение за гарнитура и украса:
Рукола
Лук
Черни маслини
Червени люти чушлета
Кервиз или див чесън
Домат
Как да я приготвим?
Отделете си време за мариноване около 30 минути
Говеждото се измива и нарязва на квадратни парчета (около 3.5 см по дължина).
Тиганът се загрява и парчетата се запържват леко от всички страни (само повърхностно). Запържените парчета говеждо се запичат във фурната за около 15 минути. Вече готовите месца се вакуумират с Терияки марина и се охлаждат в ледена вода.
Когато сте готови с говеждото, смесете добре в купа продуктите за уасаби майонезата. След това
подредете в чиния рукола и кръгчета лук, като добавите и тънки парчета от месцето. Полейте леко с Терияки соса и уасаби майонезата. Аз лично го украсявам по мой вкус с резенчета домати и зеленина, но вие може да използвате нарязани на кръгчета маслини, малко чушки и див чесън за цвят 🙂 Е, ще опитате ли това ястие скоро?