Петък е….поне за мен днес е ден за размисъл в повечето случаи какво интересно мога да забъркам в кухнята. Вероятно и за повечето от вас е такъв ден, затова може да споделите с мен какво решихте да приготвите за края на тази работна седмица.
Аз реших да направя вегетарианско темаки и за пореден път да се изненадам на какво съм способна.
Ето и рецептата, ако и вие имате желание да опитате:
Необходимите продукти:
180 гр варен и престоял ориз за суши
30 гр червени и жълти чушки, нарязани на тънко
60 гр зелени аспержи, нарязани на тънко
6 листа от маруля
6 листа нори
Уасаби
майонеза
Как да си приготвим?
Нарязваме нори листата на правоъгълници с приблизителни размери: 15х10 см. Разделяме суши ориза на шест части. Разстиламе всяка част от суши ориза върху лявата половина на всеки лист нори. Правим улей в ориза за плънката и го разстиламе заедно с уасабито и майонезата. Поставяме пълнежа (чушки, аспержи, маруля) върху оризовите части, като разпределяме равномерно и внимателно навиваме листата нори на конус, като започваме от единия ъгъл.
И се наслаждаваме на темакито потапяйки го внимателно в любимия соев сос….ммммм…вкусно