fbpx

Телешко Сукиаки

Необходими продукти (за 4 порции):

2 с.л. фъстъчено или царевично олио
450 гр. телешко филе или стек, нарязано на тънки ивициteriyaki
1 глава червен лук, разрязана на 8
2 глави чесън, обелен и разделен на скилидки
100 гр. нарязани моркови
150 гр. гъби, нарязани на четвъртинки
1/2 с.л. червен пипер
100 мл. Kikkoman Терияки марината

Начин на приготвяне:

1. Загрейте олиото в тиган (уок) и когато е добре сгорещено, запържете телешкото на две или три части за 2-3 мин., докато покафенее. Свалето го от огъня и го оставете настрана.
2. Изсипете лука, чесъна и морковите в тигана и ги запържете за 6-7 мин.
3. Добавете гъбите, запържете ги за 2-3 мин., поръсете с червения пипер.
4. Полейте със сос Сукияки, върнете обратно телешкото в тигана и оставете всичко на огъня за 1-2 минути.
5. Сервирайте веднага с пресни картофи.

Време за приготвяне: 20-25 минути
За порция: 990 KJ/ 236 Kcal

Хитрина: Как да готвим в уок (азиатски тиган)
Непрекъснатото бъркане е изключително важно.
Соевият сос трябва да се добавя точно преди края на готвенето, за да не загори

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.