fbpx

Телешко по японски с панирани сламки от праз

Тази рецепта е сравнително бърза – ще я сготвим за 30 минути. Основните продукти са телешко и соев сос Кикоман. Останалото е търпението и вдъхновението на готвача.

Продукти:
60 г праз лук
5 г картофено нишесте
олио за пържене
600 г телешко филеsoev-sos-normal
сол, черен пипер
750 мл червено вино
1-2 с.л. захар
10 с.л. натурален соев сос Кикоман
100 г сметана

Нарязваме праза на сламки, които овалваме в картофеното нишесте и изпържваме в горещото олио, може и във фритюрник, нагрят до 150 г. Нарязваме телешкото филе на парчета по 2.5-3 см. големина и ги посоляваме със сол и пипер.

В друг тиган сипваме олио и изпържваме в него месото за кратко време, не съвсем до готовност. След това го слагаме във фолио и го завиваме.

Изливаме/попиваме със салфетка излишната мазнина от тигана, наливаме вино, сипваме захар и варим, докато виното не остане 1/3 от първоначалния обем. Наливаме Кикоман соевия сос и отново оставяме да кипне. Добавяме сметаната. Връщаме месото в соса и го разбъркваме.  Готвим до готовност.

Сервираме в порция с пържения праз.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *