fbpx

Телешко с броколи на тиган

Напоследък все се вдъхновявам от рецептите, които от Kikkoman ми споделят, но не си мислете, че съм забравила за участничките в предизвикателството от края на миналата година.

Всяка една рецепта, която получих беше невероятна и не мога да пропусна да ги споделия всичките. Затова днес на вашето внимание ще представя рецептата на Мариета Панева, която сътвори Телешко с броколи на тиган с участието на Терияки соса на Kikkoman.

Необходимите продукти:

400 г телешка рибица

50 мл олио

4 скилидки чесън

1 голяма глава червен лук

1 с.л. настърган пресен джинджифил

1 пакет /500 г/ замразени броколи

300 мл телешки бульон*
(ако има такива от вас, които не използват инстантни бульони, а нямате приготвен натурален, може да направите като Мариета – да използвате teriyakiтопла вода)

2 с.л. сос и марина Терияки на Kikkoman

1 с.л. натурално царевично нишесте

сусам за поръсване

Как се приготвя?

Нарязваме телешката рибица на ивички около 7х2 см.
Нарязваме лука на полумесеци, счукваме скилидките чесън, обелваме и настъргваме джинджифила.Загряваме олиото в тигана и слагаме месото. Задушаваме го за 3-4 минути, като разбъркваме непрекъснато. Добавяме лука, чесъна и джинджифила и разбъркваме, докато се смесят с месото. Прибавяме броколите, сосът Терияки и бульонът. Намаляваме котлона, похлупваме тигана с капак и готвим в продължение на още 7-8 минути.Разбъркваме нишестето с 2 с.л. вода, изливаме получената кашичка в тигана и разбъркваме енергично за още 1-2 минути. Сервираме докато още е топло, като преди това поръсваме всяка порция със сусам.

Оригинала на рецептата може да прочетете тук.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Kikkoman България @ 2021. Всички права запазени. Изработка от Kickstart Studio.