Напоследък все се вдъхновявам от рецептите, които от Kikkoman ми споделят, но не си мислете, че съм забравила за участничките в предизвикателството от края на миналата година.
Всяка една рецепта, която получих беше невероятна и не мога да пропусна да ги споделия всичките. Затова днес на вашето внимание ще представя рецептата на Мариета Панева, която сътвори Телешко с броколи на тиган с участието на Терияки соса на Kikkoman.
Необходимите продукти:
400 г телешка рибица
50 мл олио
4 скилидки чесън
1 голяма глава червен лук
1 с.л. настърган пресен джинджифил
1 пакет /500 г/ замразени броколи
300 мл телешки бульон*
(ако има такива от вас, които не използват инстантни бульони, а нямате приготвен натурален, може да направите като Мариета – да използвате топла вода)
2 с.л. сос и марина Терияки на Kikkoman
1 с.л. натурално царевично нишесте
сусам за поръсване
Как се приготвя?
Нарязваме телешката рибица на ивички около 7х2 см.
Нарязваме лука на полумесеци, счукваме скилидките чесън, обелваме и настъргваме джинджифила.Загряваме олиото в тигана и слагаме месото. Задушаваме го за 3-4 минути, като разбъркваме непрекъснато. Добавяме лука, чесъна и джинджифила и разбъркваме, докато се смесят с месото. Прибавяме броколите, сосът Терияки и бульонът. Намаляваме котлона, похлупваме тигана с капак и готвим в продължение на още 7-8 минути.Разбъркваме нишестето с 2 с.л. вода, изливаме получената кашичка в тигана и разбъркваме енергично за още 1-2 минути. Сервираме докато още е топло, като преди това поръсваме всяка порция със сусам.
Оригинала на рецептата може да прочетете тук.